Бай Тошо: На времето всички ходехте на море и планина, сега как е?

в България

Бай Тошо: На времето всички ходехте на море и планина, сега как е?
Бай Тошо: Пари за почивка имате ли или самота работа и немотия имате? На времето, по мое време, имаше изградени десетки хиляди почиващи бази, хижи, бунгала и ученически лагери, почивните станции по морето и до минералните извори в планините бяха на ниво като сегашните СПА ЦЕНТРОВЕ и всичко това бе на символични цени да не казвам, че имаше карти за записване, които бяха безплатни заедно с храната дори.

Да, нямаше слънчеви очила и уокмени и електронни игри за децата на плажуващите, но не е било голяма загуба.

Всички хора на плажа бяха в добро здраве и в добра кондиция, бяха се отдали на забавления, песни, танци и спортни игри, разбира се мъжете играеха карти, табла и пиеха истинска бира с трайност няколко дни, а мезетата бяха на 100% от чисто месо.

Нямаше снаксове и чипсове, но пък имаше плодове и зеленчуци в изобилие без ГМО за децата. Сега вижте тази снимка: Няма дебели, няма с татуировки, няма прекалена разголваност, не се натрапва сексуална ориентация.

Хората нямаха нужда от защитни кремове и балсами, нямаха нужда от слънцезащитни кремове, фактор еди кой си, ако се изгориш намазват се кисело мляко и след два дни си готов.

Курортите бяха зелени и спокойни навсякъде имаше медицински пунктове, а за да станеш истински спасител на плажа се караха курсове три месеца, а сега за три дни стават спасители, но дали имат нужните умения и квалификация не е ясно.

 

Вижте тази снимка и сами преценете: какво виждате?

Днес се шири на морето проституция, разврат, наркотици, болести. Не знам с какво ви пръскат, но трябва да се мажете за да хванете рак на кожата. Не знам с какво ви хранят, но си личи нарушената обмяна на вещества на хората по телата.

Не знам изобщо какво дишате и какво пиете, но на небето нямаше бели линии нито в тоалетните. Имаше спокойствие, ред и дисциплина, тук-там някой прекалил с алкохола, но човешко е – прибират го една вечер в изтрезвителното и повече не се повтаря.

Сводно къмпингуване сега как е дават ли така да си опънеш палатка на плажа?

Българското черноморие беше туристическият Рай на балканите и не само. Идваха на море от Полша, Чехословакия, Сърбия, от всички Руски републики и от източна Германия идваха Унгарци, Македонци и Румънци, абе идваха от целият СИВ, сега какво е само Украйнци, ама вие им плащате?

Всички тези платежоспособни туристи ги изпратихте да пълнят хазните на Гърция и Турция, защо?

Бай Тошо: По мое време Балнеолечението беше достъпно и безплатно, но сега за обикновеният човек е недостъпно, а за бедният и болният е невъзможно. По мое време и земята, морето и небето беше чисто, а населението богато и здраво.

Как са цените?

Идва ти датата взимаш си отпуската и отиваш да почиваш без финансови ограничения, а сега планираш, пестиш, лишаваш една година за да отидеш да си цепиш стотинката и пак да се лишаваш, това почивка ли е сега?

На времето всички ходехте на море и планина, всички имахте пълни банкови сметки и мазета пълни с храна, а сега като гледам и за ракия захар не можете да си купите, а за компоти и зимнина не смеете да си помислите.

За салатките, домати без ГМО и нитрати няма да говорим вашите деца никога не са яли истински чиста и натурална храна, не познават истинският вкус на плодовете, зеленчуците и пържолите, няма как да ме разберат.Не можете да върнете социализмът но можете да върнете човешкото в човека.

Бай Тошо: Та пак ще попитам на море ще ходите ли?


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ