Армен Назарян: В София трябва да бъдат изградени мултифункционални спортни зали

в България

Двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян настоя в София да бъдат изградени минимум три мултуфинкционални спортни зали.

Това стана по време на среща в Обединен спортен клуб Славия, от където тръгва спортната кариера на олимпийски ни шампион.

На срещата в спортната база на Славия присъства председателя на политическа партия МИР и водач на листата за общински съветници в София инж. Симеон Славчев, кандидата за кмет на район Красно село от партия МИР Пламен Стоянов, както и кандидатите за общински съветници от МИР Георги Кардашев, Арсен Назарян, Светлин Колев и Цанко Донков.

„На общински терени в София чрез публично-частно партньорство могат да бъдат изградени мултифункционални спортни зали, където да тренират деца и юноши и да се развива детско-юнешеския спорт”, каза водача на листата за общински съветници на ПП МИР инж. Симеон Славчев.

По време на срещата Армен Назарян разказа своя опит в изграждането на мултифункционални спортни зали в Армения и пое ангажимент да предаде този опит на бъдещите общински съветници от МИР в Столичния общински съвет.

„Убеден съм, че заедно с общинските съветници на ПП МИР ще успеем в рамките на 4 години да изградим мултуфукционални спортни зали в София, където освен, че ще тренират децата, но и ще можем да провеждаме национални, европейски и световни първенства”, каза Армен Назарян.

Той подкрепи кандидатите за общински съветници на политическа партия МИР и каза, че се ще подкрепи всеки, който мисли и работи за развитието на спорта, така както го правят от най-младата българска партия.

Кандидатите за общински съветници от листата на ПП МИР посетиха залата за борба и залата за художествена гимнастика и разговаряха с треньорите и ръководителите на спортните клубове.

От посещението стана ясно, че сградния фонд на спортните зали не е в добро състояние и ремонт не е правен от доста години.

Бъдещите общински съветници на МИР се ангажираха да намерят механизъм чрез който да могат спортните клубове да получат целево финансиране, за да могат да ремонтират всички свои спортни съорежения.

„Ще направим пълен преглед на състоянието и на спортните зали във всички училища, защото детско-юношеския спорт тръгва от там. Ако нямаме добри спортни зали и съоръжения няма как да развием спортните ни таланти и традиционните спортове, които от десетилетия носят европейски, световни и олимпийски медали на България”, каза още председателя на ПП МИР инж. Симеон Славчев.

„Доказано е, че всеки един лев
вложен в спорт спестява поне по три лева от здравеопазване. Не случайно
приоритет на ПП МИР в София е и изграждането на спортни площадки за масов спорт
във всички квартали на София. Ако искаме българските деца и българската нация
на бъде здрава, то трябва общината и държавата на инвестират значително повече
средства в спорта”, завърши водача на листата на ПП МИР инж. Симеон Славчев.

Политическа партия МИР е с номер 50 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ