Обявиха шест ”Пазители на родовата памет” в Русе

в България

Обявиха шест ”Пазители на родовата памет” в РусеОбявиха шест ”Пазители на родовата памет” в Русе

Шестима ученици получиха титлата “Пазител на родовата памет” в Русе.
Грамотите бяха раздадени на официална церемония, с която приключи инициативата “Изследователска мисия “Истории и снимки от моя град”. Това съобщиха от общинската управа.

Проектът се осъществява по инициатива на Държавния архив в Русе, общинската фондация “Русе – град на свободния дух” и фондация “Еконт”.

Началото на изследователската мисия бе поставено през тази пролет.
Ученици от първи до дванайсети клас трябваше да намерят интересна семейна снимка и да я публикуват на специално създадена за конкурса страница във Фейсбук. Задължителното условие е фотосът да бъде свързан с миналото на Русе.

В рамките на конкурса шестима ученици разказаха 15 истории, илюстрирани със снимки.

Жури присъди първото място на Йоана Савова за “Спортуващите русенки в миналото”.

На втора позиция се нареди Преслав Николов с историята “Къде учат сегашните обущари”, а трети остана Преслав Илиев с историята “Преплуване на голямата река”. На четвърто място е Ребека Саад за историята “Що е то манифестация”.

Поощрителни награди получиха Мартин Стоилов – с “Младежи – ентусиасти, строители на нова България”, и Иво Мартинов – за историята “Живият спомен за прадедите ми”.
Източник: ruse.dir.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ