9-те женски реплики, които мъжете мразят най-много

в Любопитно

Ето кои девет женски реплики ще отблъснат мъжа и ще минират разговора още в началото му. Както и съвети от психолозите с какво да бъдат заменени.

„Няма значение, ще се оправя сама”

Когато помолите съпруга си да се обади на водопроводчика за ремонт вкъщи, дайте му време за реакция. Не изисквайте от него да звънне веднага, след което недоволно да се фръцнете с въпросната реплика.

„Трябваше да се досетиш!”

Класическо начало на милиони скандали и скандалчета по света. Психолозите съветват жените да не си тровят нервите с експерименти дали мъжът до тях разчита правилно жестовете им, интонацията и други дребни детайли. Отдавна е доказано, че мъжете не са силни в това. Най-доброто решение е жената да казва в прав текст какво иска.

„Смяташ ли, че тя е секси?”

Наистина ли искате да чуете мнението на мъжа за жена, която очевидно е атрактивна? По-добре не поставяйте мъжа в тази деликатна ситуация, при която той няма правилен ход. Ако наблизо има красива жена, мъжът отдавна я е забелязал. При добро възпитание и повече такт от негова страна, той ще се старае да не поглежда към нея, когато вие сте наблизо, така че не усложнявайте допълнително нещата.

„Трябва да поговорим”

Това са трите думи, които могат да докарат почти до инфаркт (или инсулт) всеки мъж. След тази фраза той едва ли е в състояние да чуе нещо друго, камо ли да води диалог. Ако искате да обсъдите нещо, изберете друго, не толкова зловещо начало на разговора.

„Стегни се!”

С тази обща фраза ще засегнете самочувствието му. Изберете нещо по-конкретно, коментирайте определена случка и дадена негова реакция. Не генерализирайте.

„Разчиствай след себе си, не съм ти майка”

Първата част на изречението е окей, но допълнението за майката разваля всичко. Не намесвайте отношенията на мъжа с майка му. Не правете сравнения между нея и себе си. Това ще отклони разговора в друга посока и може да има неприятни последици. Ако искате мъжът да прибира чорапите си, просто му кажете, но без да споменавате родителското тяло.

„Ти никога…”

„Ти никога не миеш чиниите, не водиш децата на училище и т.н.” е лошо начало на разговор, който цели някаква промяна. С думата „никога” не оставяте възможност на мъжа за реакция. Много по-добре е да започнете с „Ще съм ти благодарна, ако измиеш чиниите тази вечер”. След това му благодарете и ще видите, че той е готов да ви помага повече в домакинството.

„Напоследък качи няколко килограма”

Вместо да намеквате, че тялото му не е в такава форма, както в миналото, по-добре е да се насочите към бъдещето. Предложете му да отидете заедно на фитнес или да направите велопоход през уикенда.

„Пак ли ще излизаш с приятели?”

Не противопоставяйте неговите забавления на брака или връзката ви. Едното не пречи на другото. Дори напротив – двете се допълват. Нека мъжът да разпусне с приятели, това ще го направи по-добър съпруг. Възползвайте се от неговото отсъствие, за да четете книга или да поканите на гости някоя приятелка.

Източник: rodolubie-gurkovo.info

efekt-2

Вижте още от bultimes

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе