666 – „числото на дявола“

в Любопитно/Религия

Наричат го „числото на дявола“ или „числото на несъвършенството“. Йоан Богослов обявява 666 за “число на звяра” и същевременно го назовава “число на човек”. Антихристът слага този знак на своите дела, но доларовите банкноти са с ширина 66, 6 мм. Дали тогава парите са дяволско творение, може би защото сме готови да продадем и душата си за тях? Числото 666 е сбор от първите 36 числа, а на 36 год. възраст човекът укротява страстите и се сдобива с разум.

Отк.13:18: „Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест“.
Властта на звяра олицетворява системата на подмяна на истинското богослужение с лъжеслужение и числото и е „шестстотин шестдесет и шест“.

Числото 666 обикновено е прието като пример на геметрия, древна игра на числа, в която на всяка буква от азбуката беше определена числова стойност. Всяко име можеше да бъде написано с шифър като число, което представяше сумата на буквите в името. Йоан казва ясно, че числото 666 е число на човек или „числото на личност” (NRSV). Проблемът се състои в това, че с малко изобретателност много известни имена във всяко поколение могат да бъдат пригодени, да се равнят на 666. Един от коментаторите каза, че тези идентификации „водят до нищо само защото те водят към всичко” (Hendriksen 1939:273). Числото приляга добре, например за името Адолф Хитлер.

В американския щат Аризона има магистрала, която до неотдавна бе известна под номер 666. За шофьорите тя е символ на злото, има лоша слава години наред. Пътят е прав, без завои и сложни възли, но въпреки това на него непрекъснато ставали катастрофи. В продължение на дълги години, всеки месец на въпросната магистрала ставали поне по 15 тежки пътно-транспортните произшествия. Данни за всички тях са събрани от парапсихологът Тичър. Той установил, че във всичките катастрофи по един или друг начин е замесена черна лимузина от 1930-та година. На радиатора й бил изобразен кръстосани череп и кости. Според оцелели в катастрофите шофьори автомобилът се явявал на магистралата в безлунни нощи, по време на дъжд или гъста мъгла. Парапсихологът направил справка в пътните служби за черната лимузина, но от там му отговорили, че такава кола няма регистрирана. Затова е известна сред шофьорите като „черният призрак“. За да се прекъсне проклятието на магистралата, шофьорите поискаха тя да получи друг номер. Властите угодиха на желанието им и шосето вече е известно като №191. Тичър обаче е убеден, че смяната на номера едва ли ще изгони призрачните сили от нея.

Източник: magicaura.com

Вижте още от bultimes

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ