17 убити и 17 ранени при стрелба в училище във Флорида

в Свят

17 убити и 17 ранени при стрелба в училище във Флорида
17 души бяха убити при стрелба в гимназия във Флорида, а други 17 пострадали са приети в три местни болници.

Стрелецът е 19-годишен бивш ученик на училището. Нападателят бе арестуван часове след нападението. Той е бивш възпитаник на училището. Няма доказателства за повече от един стрелец.

Ранените са настанени в болница. Все още не е ясно кои са жертвите, но се предполага, че повечето са деца.

Не са ясни и мотивите на стрелеца, който беше арестуван. Той бе идентифициран като 19-годишният Никълъс Круз.

Преди време бил изключен от гимназията дисциплинарно. Смята се, че е активирал противопожарната система, за да изкара учениците в коридорите и да убие възможно най-много от тях. Бил е въоръжен с полуавтоматична карабина и носел няколко пълнителя. Повечето ученици се укрили в класните стаи. Крус стрелял по всеки, попаднал пред него на входа на сградата или в учебните помещения. 12 души са били убити в училището, двама – край сградата, един – на улицата, и двама са починали в болницата. Сред загиналите има както ученици, така и възрастни. След като му е оказана медицинска помощ е предаден на полицията за разпит.

Поне няколко часа стотици родители чакаха да се срещнат с децата си, тъй като районът беше отцепен. Много от тях се чували със синовете и дъщерите си само по телефона. Според училищните власти ситуацията е била ужасяваща.

В учебното заведение в град Паркленд учат над три хиляди деца, педагогическият състав наброява почти 130 души.
Източник: dnes.dir.bg
Ето до какво води агресията при децата !


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ