10-те най-странни забрани по света!

в Любопитно

Решихме да Ви представим 10 меко казано странни забрани, събрани от цял свят. Някой от тях могат да са Ви полезни, но болшинството по-скоро ще Ви накарат да се усмихнете.

10.Пътуване във времето. (Китай)

Централно бюро на Китай в областта на киното, радиото и телевизията реши, че “не е необходимо да се насърчават филми и телевизионни предавания за пътуване във времето, тъй като те отразяват историческите факти погрешно.”

9.Жълтият цвят. (Малайзия)
През 2011 г. правителството на Малайзия забрани носенето на жълти фланелки, шапки, гривни и връзки на обувките. Причината е, че жълтото е цветът на опозиционните активисти.

8.Проходилките за деца. (Канада)
През 2004 г., учените са доказали, че проходилката пречи на развитието и подвижността при децата, което довело до забраната й за употреба в Канада. Днес канадските деца се учат да ходят, държейки се за стените.

7.Пушенето забранено. (Амстердам, Холандия)
Изглежда доста абсурдно че в град, в който можете да пушите безпрепятствено трева, не можете да пушите обикновени цигари – но е така.

6. Дъвки. (Сингапур)
От 1992 г., вносът и продажбата на дъвки на територията на Сингапур са обявени за незаконни. Макар и странно, обяснението е нареждането на правителството да се пазят градските улици и обществени места чисти.

5.Не пускайте вода в тоалетната. (Швейцария)
Стане ли 10 часа, в Швейцария настъпва пълна тишина, чието нарушение се третира като углавно престъпление – и това се отнася не само за музика, пиянски скандали, но и за шума от тоалетната.

4. Кетчуп. (Франция)
Забрана за кетчуп засегна ученическите столове. Така френските власти се опитват да насърчат здравословното хранене и традиционната френска кухня. Кетчупът е разрешен само като допълнение към пържените картофи.

3.Повечето имена. (Дания)
В Дания има списък на 24 хиляди държавно одобрени имена. Ако родителите искат да дадат на детето си име, което не е в този списък, ще трябва да получат разрешение.

2. Атеистите = терористи. (Саудитска Арабия)
Саудитска Арабия въведе поредица от нови закони, според които всички атеисти се считат за терористи.

И любимото ни…

1.Не умирайте в парламента. (Великобритания)
Колкото и излишен да изглежда този закон, все пак го има и то защото парламентът на Великобритания дълго е бил смятан за част от кралския дворец. Това, разбира се автоматично значело, че само краля има право да умре там. И така, за да не се налага да се организират разкошни погребения на хора, случайно се споминали където не им е мястото бил въведен закон. Тук остава въпросът как се санкционира нарушителя?

Източник: bulgaria21.net


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ