10 лъжи, в които са ни накарали да повярваме

в Любопитно

Това са 10 лъжи, в които са ни накарали да повярваме:

1. Животът трябва да върви по определен начин

Никой не може да ни навреди по-силно от нас самите. Но щом можем да нанасяме рана на душата си, можем и да я изцелим – достатъчно е да не се срамуваме от мислите си и да бъдем реалисти. Винаги имаме избор как да отговорим на ситуациите, които ни поднася животът. Променяйте това, което се поддава на промяна, променете възгледите си за това, което не може да се промени и продължавайте напред.

2. Щастието е да имаш всичко, което искаш

Това, че сте щастливи, още не означава, че нищо повече не желаете. Преди всичко означава, че сте благодарни за това, което имате и смирено чакате това, което ще се случи. Ценете настоящето и вярвайте, че то си струва. То е един от „добрите товари”, които с носталгия ще си спомняте след години.

3. Ако на някой му е зле, веднага ще забележите

На всеки му се случва да го боли, да се страхува, да се чувства зле. Но някои са се научили да крият това по-добре от други. Не знаете какво се случва зад затворената врата на човешката душа и затова да обсъждате хората само заради това, което виждате е напразна загуба на време и сили. Ако пък имате време да го правите, значи просто имате повече свободно време. По-добре го използвайте за нещо по-полезно и достойно.

4. Без половинка означава, че си самотен

Това, че в момента нямате житейски партньор, не означава, че сте самотни. Дори и да сте без половинка, никога няма да се чувствате толкова самотни, колкото ако сте в двойка със съсипани отношения. Ако проумявате, че с човека до вас нищо добро не ви чака, по-добре прекратете тези отношения и отделете малко повече време за най-важния човек в живота ви – вие самите. Постарайте се да намерите себе си. Да си върнете самоуважението.

5. Длъжни сте да приличате на някой друг

Когато престанете да се сравнявате с други хора – без значение измислени или реално съществуващи и когато престанете да се сравнявате с други версии на самите себе си (съществуващи предимно във въображението ви), едва тогава ще се научите да живеете спокойно.

6. Животът мечта е даден на малцина богоизбрани

Ако всяка сутрин се събуждате с мисълта „Днес ме очаква страхотен ден“, а вечер заспивате доволни… едва тогава, след много години ще можете да си спомняте миналото с усмивка, без да съжалявате за нищо и да си казвате „Имах чудесен живот.“

7. Животът не е лесен, свиквай!

Понякога, за да достигнеш щастието, трябва да преминеш през истински ад. Понякога, за да срещнеш правилните хора, трябва да се избавиш от тези, които нямат място в живота ти. Понякога, за да разбереш какво е да си силен, трябва да почувстваш слабост. Понякога се налага да почувстваш как душата ти се разпада на части, за да се съхраниш. Понякога трябва да посрещнеш с отворени обятия както доброто, така и лошото. Всичко това ти носи безценен опит.

8. Да си силен означава да не чувстваш болка

Силни са тези, които чувстват болка, допускат я в себе си, приемат я, учат от нея колкото могат, а след това я преодоляват. Същността на силата е в решимостта да спреш и да си поемеш въздух, да поплачеш, да се удариш и нараниш, а след това да се върнеш на ринга и да продължиш да се биеш така, както никога не си го правил преди.

9. Благородната лъжа не е лъжа

Преди да кажеш „Обичам те!“, почувствай любовта. Бъди искрено благодарен, когато благодариш. Извинявай се само, когато наистина чувстваш разкаяние. Когато думите идват от чувствата, само тогава достигат до сърцата на хората.

10. Мечтите са напразна загуба на време.

Най-великите дарове са тези, които не виждаме с очите си, но чувстваме със сърцето си. Това, което виждаме е съвсем малка част от това, което е възможно. Въображението е умение да погледнеш зад хоризонта, да си представиш това, което е от изключително важно значение, но засега е скрито от очите. Някъде, някой ден със сигурност ви очаква нещо невероятно – стига вашите мечти да се окажат достатъчни.

Източник: drugata-realnost.com

efekt-2

Вижте още от bultimes

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе