Николай Цонев: Само… седем въпроса към Бойко Борисов

в България

Николай Цонев: Само... седем въпроса към Бойко Борисов
Вижте какво сподели на стената си във фейсбук Николай Цонев!
Само… седем въпроса към Бойко Борисов

В края на всяка година политолози, социолози, анализатори започват да се надпреварват да правят отчети на изминалите 12 месеца. В началото на новия политически сезон (най-накрая на 5 септември депутатите се връщат от полагащата им се и “заслужена” почивка) може би е редно да си припомним изминалите месеци и да зададем няколко ключови въпроса към човека, който от близо 10 г. ръководи еднолично държавата.
Януари
Господин Борисов, какво стана с разследването около убийството на бизнесмена Петър Христов, застрелян на 8 януари с 8 куршума? Малко след покушението стана ясно, че той е бил обвързан тясно с представители на ГЕРБ, финансирайки кампаниите на партията. Излезе ли на светло неговият бизнес и стана ли ясно дали всички обществени поръчки, които е печелил не са били нагласени?

И това ли знаково убийство ще остане неразкрито, както всички други през последните 20 години, по-точно от 2001 г., когато вие станахте главен секретар на МВР?
Февруари
Господин Борисов, какво се случи с Гинка, която купи ЧЕЗ? Разбра ли се дали държавата ще стане участник в сделката, ще плати ли гаранциите или ще задлъжнее с милиони към друга държава? Гинка вече собственик ли е на ЧЕЗ или някой нейн роднина?
Защо се забрави връзката на Делян Добрев с нея и как всичко тръгна по мед и масло след като стана ясно, че тук говорим за далавера за милиарди?
Март
Господин Борисов, какво стана с борбата ви за свобода на словото след като и вие, и вашите депутати съвсем съзнателно подкрепихте законопроекта на Делян Пеевски за “осветляване собствеността на медиите”?

Не е ли безкрайна наглост да заставате зад човек със сенчест бизнес, който притежава почти всички медии в страната?
Април
Господин Борисов, плачете ли още? На 18 април в Министерски съвет сте пуснал една сълза за майката, който избяга с детето си в Холандия, за да живее по-нормално. Плачете ли всеки ден за стотиците българи, които минават през летище София с надежда никога да не се върнат? Осъзнавате ли, че вие и само вие сте виновен за това, защото вие толкова дълго вече ръководите нашата страна?
Ще направите ли нещо, за да спрете тази гибелна за Родината ни тенденция, а под нещо имам предвид да си тръгнете, защото като ръководител явно не ви бива?
Май
Господен Борисов, лъжете ли още? През май ви уличиха в две огромни лъжи, но вие така и не пожелахте да ги коментирате. От една страна социалистката Елена Йончева ви осъди за лъжа, от друга официално от Москва заявиха, че сте излъгал след срещата с Владимир Путин. Дали липсата ви на отговор и на двата случая не показва, че няма какво да кажете и признавате вината си? Да не говорим пък как в началото на лятото заявихте, че вие никога, ама никога не сте почивал през последните 17 години, а кратка справка показа, че това изобщо не е така. Ако лъжете толкова отчетливо и във вътрешен и в международен план, то защо още сте начело на държавата?
Юни
Господин Борисов, какво направихте с казуса на българските родители на деца с увреждания? На 1 юни започна техният протест на палатки пред Народното събрание и големите общини в страната. Еднократната среща, която проведохте с тях, за да им обещаете допълнително 150 млн. лева в държавния бюджет за 2019 г. (докато обяснявахте пред медии как тези пари ще дойдат от перото за отбрана или пък от пенсионерите…) беше ли достатъчна, за да се направи пълната промяна на Системата, за която те говорят?

Склонен ли сте да живеете един месец със сума под 200 лева, както се налага на някои от тях и да направите разчетите си така, че да успеете хем да се нахраните, хем да си купите лекарства, хем да си платите тока?
Юли
Господин Борисов, изплашихте ли се от общественото недоволство? Бързо, бързо изгонихте трима от министрите си без дори да ви мигне окото. Не че го правите за първи път – да се освобождавате от ваши верни хора, за да съхраните вашата кожа, не че те не заслужаваха, но дали само те трябва да си ходят? Вашата дясна ръка Цветан Цветанов се хвана на хоро по-малко от седмица след ужасяващата трагедия в Своге. Ще признаете ли, че вие и вашите хора са виновни за пътя-убиец, на който си загубиха живота 17 българи? Вашите смешни политически игрички ще върнат ли всички тези хора?
Не е ли време и вие, и цялото ви правителство да ги последвате?

Въпросите станаха повече. Ежедневно те се трупат един след друг и след поредици от скандали, явни далавери и доказателства за некадърно управление. Всеки месец поне по 2 крупни скандала избухват без последствия, без виновни (последните – сриналият се Търговски регистър и рухналият “Олимпик”)
За съжаление премиерът едва ли смята за редно да отговори на всички тях, защото през последните години ясно показва, че е възприел факта, че има едва ли не право дадено му свише (нали е приятел с началника /Бог/, а и 3 папи са го галили по главата) да раздава правосъдие и определя съдбата на цял един народ самостоятелно.
Може би тук големият въпрос не бива да е насочен към него, а към нас българските граждани.

Докога ще търпим?

Коментар на Правда Великова

Ние от bultimes   публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Вижте още от bultimes

 

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ