Мая Манолова: ГЕРБ са лицето на провала в управлението на COVID- кризата

в България

Мая Манолова: ГЕРБ са лицето на провала в управлението на COVID- кризатаМая Манолова: ГЕРБ са лицето на провала в управлението на COVID- кризата

ГЕРБ са лицето на провала в управлението на COVID-кризата. Вашето управление на първата, втората и третата вълна от COVID-19 беше провал, който България плати със загубени човешки животи, които можеха да бъдат спасени.

Очакването е, че поне бившият здравен министър от кабинета „Борисов-3“ ще замълчи или поне ще спести наглото си поведение от тази трибуна.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова от парламентарната трибуна в отговор на изказване на Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Българите не сме забравили как управлявахте COVID-кризата, колко хора губеха живота си пред болниците и на стълбите в лечебните заведения, как България стана рекордьор по смъртност в света. През март 2021 г. стигна 21 на 1000, припомни Манолова.

Никой не е забравил и за това как бяха излъгани медицинските специалисти, лекарите и медицинските сестри. Обещаните по 1000 лв. за първа линия се деляха между пет сестри. Не сме забравили сумите и сделките с корупционен привкус за покупка на маски, калцуни и различни консумативи, които бяха оповестени в Комисията по ревизията и бяха публично огласени в 45-тия парламент, допълни тя.

От страна на бившия здравен министър прозвуча призив да се опираме на фактите. Няма факти и снимки, г-н Биков, че от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ или от другите протестни партии сме горили предпазни маски.

Има снимки обаче как бившият здравен министър с шефа на „Пирогов“ се вози в джипката и инспектира магистрали, вместо да се грижи за болните в третата COVID-вълна, каза Манолова в отговор на изказването на Тома Биков от ГЕРБ, че хора на Манолова са горили предпазни маски на площадите.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ