Мая Манолова: Борисов погреба парламента

в България

Мая Манолова: Борисов погреба парламентаМая Манолова: Борисов погреба парламента

Планът за възстановяване, предложен от правителството, прилича на шопинг листа, заяви Манолова

Ясно заявихме, че никога няма да управляваме с ГЕРБ и ДПС, както и с техните патерици, допълни тя

Парламентът беше погребан от Бойко Борисов и едноличното му управление. Корумпираното управление на Борисов, което обрича българите на бедност, е най-големият проблем на България. Решението е отстраняване на Борисов от управлението и от хазната и почтена власт, която да повиши доходите на българските граждани.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в предаването „Панорама“ по БНТ.

Искаме изборите да са първата крачка към връщане на нормалността, почтеността и авторитета на институциите, разрушени по време на 11-годишното управление на Борисов. Стигна се до размазващата оценка на Комисията по външна политика към Сената на САЩ, че България е страна с постоянна корупция, без свобода на медиите и с политизирана съдебна система до степен, която поставя под риск върховенството на правото, допълни Манолова и подчерта, че официални представители на властта, включително заместник-министърът на външните работи, си е позволил да използва език на омразата по отношение на „Изправи се! Мутри вън!“.

30 млрд. лв. предстои да влязат в България от Европа от Фонда за възстановяване и устойчивост. Те трябва да се използват за модернизиране на икономиката, подкрепа на малкия бизнес и осигуряване европейски доходи на българските граждани. Планът, предложен от правителството, прилича на шопинг листа. Заложили са дейности, от които са се научили да крадат – стиропор, асфалт, бетон, тръби, заяви Манолова.

Ние поставяме обикновените хора в центъра на усилията ни. Искаме обикновените хора да станат приоритет на държавата, а не приятелският кръг. Борисов да не внася планът за възстановяване и устойчивост, предложен от правителството, преди 4 април, защото е изготвен така, че да се облагодетелстват приближени фирми, каза тя.

Ясно заявихме, че никога няма да управляваме с ГЕРБ и ДПС, както и с техните патерици. Първата стъпка на обединение на демократичните формации срещу корумпирания модел беше на местните избори в София, когато получих подкрепата на близо 200 хил. души. След това с „Има такъв народ“ и с Демократична България си стиснахме ръцете заедно да си пазим изборите. С Отровното трио се явяваме с общи листи на предстоящите избори. Нашата амбиция е да създадем мнозинство на почтените в следващия парламент, заяви още Манолова.

Тя е категорична, че институциите с най-високо ниво на корупцията трябва да са закрити и създадени отново. Това включва и черните каси на ГЕРБ – „Автомагистрали“, ДКК, „Монтажи“, държавният ВиК-холдинг. Само в „Автомагистрали“ за 2020 г. са налети 4,5 млрд. лв., които след това без обществена поръчка и без правила са раздадени на приближени до властта фирми, обясни Манолова.

Тя допълни, че „Изправи се! Мутри вън!“ предлага алтернатива на модела на чекмеджето. Ревизията е важна антикорупционна мярка и първото решение, което ще внесем в следващия парламент, ще е за създаване на парламентарна комисия по ревизия. Хората трябва да знаят къде са отишли техните пари и как са се превърнали в кюлчета и пачки в чекмеджета на премиера, заяви Манолова.

Алтернативата е нашият План за незабавна подкрепа на обикновените хора. Увеличаването на доходите на българските граждани е на първо място, като се започне с освобождаване от 10 % данък на доходите до 650 лв. и с пряка финансова подкрепа за бизнеса да се запазят работните места, каза тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последно от България

Отиди на Топ