Манолова: Протестът е имунитетът на обществото срещу заразата Борисов

в България

Манолова: Протестът е имунитетът на обществото срещу заразата БорисовБорисов се сгромолясва и се страхува от ревизия, каза Манолова пред бТВ

Този протест е имунитетът на българското общество срещу управлението на Борисов. Борисов се сгромолясва и се страхува от ревизия на управлението му. Да не забравяме кюлчетата злато и пачките на нощното шкафче.

Има да дава много отговори. От „Изправи се.БГ“ подкрепяме четирите искания на протеста и добавяме нашите граждански. Настояваме за пълна ревизия на властта, на кабинета, на премиера, на институциите, на олигархичните сделки, на приятелския кръг на Борисов и за гарантиране на чиста околна среда, без застрояване и внос на боклук.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Попитана за Делян Пеевски тя каза, че той е един от олигарсите, които Борисов допусна „на трапезата“ и в хазната заедно с Домусчиев, „котараците“, „орлетата“ и Ковачки.
Борисов направи Пеевски силен и значим. Гневът на хората е причината за този протест. Те са на улицата заради превръщането на държавата в софра и раздаването на порции от властта на Бореисов на приближените му хора, допълни Манолова.

Хората, които излязоха на площада, за пет денонощия постигнаха това, което пише на парламента и политиците не могат да постигнат от 30 години – Съединението прави силата.

Истинският парламент, истинските народни представители сега са пред парламента. Трябва да получат възможност да влязат в парламента през граждански листи и да променят България. В момента на площада са бъдещите депутати и министри и шансът за промяна на държавата е именно такива активни и млади хора да участват в управлението. Този протест е имунитетът на обществото срещу заразата Борисов, добави тя.

Политическите лидери да декларират, че след изборите няма да се коалират с Бойко Борисов, няма да участват в управление с него, призова Манолова.

Протестът е абсолютно спонтанен, чист и граждански. Организаторите са три чисто граждански фигури. Долу ръцете на партийните ръководства и лидери от гражданския протест, допълни председателят на „Изправи се.БГ“.

Борисов ще се опита, падайки да очерни всички. Аз му заведох дело за клевета по време на местните избори и ще се видим в съда. Седем месеца съдът не е насрочил делото, когато става въпрос за някой силен.

Икономически силен субект, като Домусчиев обаче съди организаторката на протести за по-чист въздух в Пещера за 50 хил. лв. и делото вече се гледа. За икономически силните и за силните на деня има правосъдие, но за обикновените хора като Златка Цвеева от Пещера, ще се види дали има правосъдие, добави Манолова.

Виж повече на Bultimes EU


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ