Манолова: Ние сме единствената платформа за подкрепа на обикновените хора, не работим за елита

в България

Манолова: Ние сме единствената платформа за подкрепа на обикновените хора, не работим за елитаМанолова: Ние сме единствената платформа за подкрепа на обикновените хора, не работим за елита

Ние сме единствената платформа за подкрепа на обикновените хора, не работим за елита. В следващите две години доходите на хората трябва да станат 1000 лв. месечно за работещ човек. Ще преизчислим пенсиите и ще гарантираме подкрепа на малките и средни фирми.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Русе, където днес откри офис.

По думите й на предстоящите избори ще има огромни изненади за Борисов, за партийния му кръг и за всички на „топли местенца“, назначени от ГЕРБ.

Не се тревожа от пъстър парламент. Сегашният поляризиран модел да не би да вдигна заплатите на хората, да не би да преизчисли пенсиите, да не би подкрепи бизнеса, да не би да живеем в демократична държава? От „Изправи се.БГ“ в парламента ще осъществяваме истински контрол как се харчат парите на държавата, допълни Манолова.

На въпрос за реформа в администрацията тя отговори, че е неизбежна, защото при Борисов администрацията се е самовъзпроизвела. На всички нива има партийни калинки, назначени от ГЕРБ. Ще сложим точка на участието на държавни служители в бордове с премии и бонуси. Ще запазим професионалистите и експертите, но партийните калинки ще си тръгнат, категорична бе тя.

Манолова каза, че ще продължи каузите си като омбудсман, в подкрепа на обикновените хора, но вече от парламентарната трибуна. Сред тях особено важни са озаптяването на монополите, ЧСИ-татата, бързите кредити и колекторите, допълни тя.

Според Манолова следващите шест години България ще получи от ЕС 30 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за ключови реформи и иновации, но в плана на правителството се предвижда те да отидат за стиропор, бетон, тръби, увеличаване на администрацията с нова мегаагенция за иновации, вместо парите да се дадат на бизнеса за иновации.

Тя обяви, че няма да допусне публичните средства и в следващия мандат да бъдат откраднати от една шайка. Правителството на Борисов се държи като групировка на ГЕРБ и ДПС, която ще се опита да сложи ръка върху 30-те млрд. лв. от ЕС, които предстои да влязат в България, заяви Манолова.

Несправедливо и незаконно заграбеното от тях ще бъде върнато, каза тя и поясни, че първата комисия в новия парламент ще бъде от млади юристи и млади предприемачи, които да направят ревизия на управлението на Борисов и да посочат накъде са отклонявани незаконно средствата.

По думите й ГЕРБ в момента прави плячкосване като за последно, особено чрез държавните предприятия, които ползва за черни каси – „Автомагистрали“, „Монтажи“, ДКК, предприятието за язовирите и ВиК-холдинга, като добави, че и те ще бъдат проверени от Комисията по ревизията.

Във връзка с внесения вчера законопроект за промяна на Закона за радио и телевизия, с който „под масата“ се удължават служебно мандатите на шефовете на БНТ и БНР, тя коментира, че хората на площада са искали не удължаване на мандата на генералния директор на БНТ, а неговата оставка.

Това е нагло и цинично поведение на правителството на Борисов, каза още тя и го призова да не превръща парламентарната си група в комисия по трудоустрояване на партийни калинки, както стана и със служебното удължаване на мандата на КЗК от пет на седем години.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1155071171628353


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последно от България

Отиди на Топ