Манолова и кметовете на селата около Перник се срещнаха с регионалния министър за пътя София – Перник през Владая

в България

Манолова и кметовете на селата около Перник се срещнаха с регионалния министър за пътя София - Перник през ВладаяМанолова и кметовете на селата около Перник се срещнаха с регионалния министър за пътя София – Перник през Владая

Пътят е готов от 20 юли, но не го пускат и задръстванията са по 2 часа, казаха Манолова и кметовете

Председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова и кметовете на селата около Перник се срещнаха с регионалния министър Виолета Комитова за пътя 1-6 София-Перник през Владая, който е с най-голям трафик след магистрала “Тракия”.

На срещата присъстваха кметовете на Рударци, Кладница, Перник Драгичево и Владая.

Преди срещата във видео на живо във Фейсбук Манолова и кметовете заявиха, че пътят е готов от 20 юли, но не го пускат. В резултат на това задръстванията са по 2 часа, трите ленти Перник-София са с тапи и от това страдат ежедневно 30 хил. души.

Заради начина, по който са сключени договорите, липсата на маркировка и мантинела готовото платно от Перник за София не е пуснато. Трябва да се направи и обратното платно-от София за Перник. Кметовете от години се борят за този път, допълни Манолова.

По думите й от затворения път са засегнати Кюстендил, Перник и Благоевград, както и всички пътуващи за Гърция. Там сега има едно платно, няма мантинела, няма маркировка и пътуването е още по-опасно, каза Манолова.

Активирало се е свлачище между Рударци и Кладница. Обходният път е разбит и зимата ще е непроходим, отделно от това, че вече се и свлича, стана ясно още на срещата.

Хората искат нормален път и би следвало да бъдат преодолени пречките за това. Не може хората да са заложници на невъзможността администрацията и хората на високи позиции бързо да се справят с тези проблеми, категорична бе Манолова.

От Агенция “Пътна инфраструктура” поеха ангажимент до 15 октомври 2021 г. платното, което е готово, да бъде пуснато и да бъде укрепено свлачището по другия път.

В изявление пред медиите след срещата Манолова заяви, че на 15 октомври трябва да бъде пуснат пътят Драгичево-София, а на 1 декември – пътят Рударци-Кладница.

Това е наследството на предишния регионален министър – сключени са договори без да са финансово обезпечени.

Даваме си сметка, че за да бъде пуснат пътят до София са направени сериозни действия от МРРБ да се намерят пари, които са вече похарчени.

Не трябва да страдат българските граждани заради незаконни договори. Не може да са заложници на начина, по който ГЕРБ са възлагали строителство, категорична бе тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ