Манолова: Борисов ще се опита да постигне „Борисов-4“ с нечестни избори

в България

Манолова: Борисов ще се опита да постигне „Борисов-4“ с нечестни избориБорисов превърна държавата в софра за приятелския си кръг, каза Манолова

Борисов ще се опита да постигне „Борисов-4“ с нечестни избори. Изборите без машини няма да са честни избори и това е една от допирните точки между партийни и безпартийни, между леви и десни – осигуряването на честни избори.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в интервю пред actualno.com.

Задължително трябва да се въведе машинно гласуване за следващите парламентарни избори. Обществените поръчки за машините на евроизборите през 2019 г. и на последните президентски избори отнеха около месец. Ако организаторите на изборите искат да спазят закона могат да го направят, допълни Манолова.

Тя подчерта, че през февруари тази година Борисов обяви, че ще има машинно гласуване за следващите избори, но вицепремиерът Томислав Дончев, който отговаря за провеждане на изборите и ЦИК все още не са извършили никакви действия.
Това е цинично поведение към българските граждани. Машинното гласуване беше махнато за местните избори, за да могат да откраднат гласовете, но сега машините са в кодекса. Не трябва да правят нищо повече, освен да спазват закона – да обявят незабавно обществена поръчка и да бъдат въведени машини. Това е гаранция, че гласът на хората ще е отчетен коректно, категорична е Манолова.

Тя заяви, че истинското решение е оставка на Борисов и незабавни предсрочни избори.
Наесен ще стане още по-страшно, защото социалните проблеми, безработицата и бизнесът, поставен на колене ще изкарат още повече граждани на улицата, обясни председателят на Гражданската платформа.

От “Изправи се БГ” ще участваме на следващите парламентарни избори, когато и да са те. Ние категорично няма да влизаме в коалиция с Борисов. При никакви условия и на никаква цена. Призовавам останалите политически формации, които ще се включат в надпреварата, да декларират, че няма да участват в коалиция с Борисов и ГЕРБ, каза Манолова.

Борисов превърна управлението на държавата в софра и там са неговите приятели – там са Домусчиев, там е Пеевски, там са котараците, орлетата, там е Ковачки. Парите от Европейския съюз в размер на 29 млрд. евро отново няма да стигнат до българските граждани и Борисов ще нахрани приятелския си кръг. Освен това, те ще бъдат получени само срещу реформи, които това правителство не иска да направи и вече не е легитимно да ги прави, заяви Манолова.

Тя поиска нито едно евро от тези пари да не бъде похарчено без санкция на българския парламент.

Тези пари са огромна възможност за българската икономика. С тях могат да се повишат доходите, да дадат тласък, да се спасят работни места, ако, разбира се, се проведат реформи.

Тези пари са безценни за излизане от кризата с коронавируса. От „Изправи се.БГ“ настояваме за граждански бордове към всяка една програма и всеки един фонд как се изразходват парите на европейските и българските данъкоплатци, допълни Манолова.

Виж повече на Bultimes EU


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ