Манолова: Борисов се опитва да отложи изборите

в България

Манолова: Борисов се опитва да отложи изборитеВодевилната разправия в парламента между тримата министри за водната криза остави впечатление, че в основата седят и корпоративни интереси кой да поеме изграждането на новите съоръжения за Варна и Бургас.

Това трябва да е публично, а не да се решава в разправии и циркове между министрите, каза още тя.

Манолова подчерта, че за последните година и половина правителството е наляло 2 млрд. лв. във водния сектор.

Това включва 1 млрд. лв. за държавен ВиК-холдинг, 500 млн. лв. в ДКК за ремонт на над 400 язовира и едно Предприятия за управление и стопанисване на язовирите, на което първата работа беше да си купи автомобили за 1 млн. лв., да назначи 131 служители и да си раздаде заплати, обясни тя.

Новият Закон за ВиК е противоконституционен. Преди изборите Борисов няма да си позволи да вкара този законопроект в парламента. Общините, на които ВиК-дружествата ще са одържавени, имат готовност за протести.

Всяка промяна в законодателството на ГЕРБ води до повишаване на цената на водата за гражданите, каза още Манолова и даде за пример въвеждането на три такси за достъп със Закона за ВиК – до питейна вода, до пречиствателна станция и до канализация.

На въпрос как ще се яви „Изправи се.БГ“ на следващите парламентарни избори, Манолова заяви, че в момента се изграждат структури на партньорската мрежа в страната.

Част от партньорската мрежа са експерти, инициативни комитети, граждански организации. Отворен формат сме, в който са включени и партиите ДБГ, „Волт“, движението на Татяна Дончева. Идеята е да обединим всички, които искат да спрат това управление, обясни Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ