Кадри от Народното събрание как НСО извежда граждани

в България

Кадри от Народното събрание как НСО извежда гражданиВижте видеa  от фоайето на Народното събрание, където около 18 ч. НСО извлече майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ и експерти от екипа на Мая Манолова, които бяха там с редовни пропуски за заседанието на Комисията по енергетика, на което се разглеждаха неясните изравнителни сметки за парно и топла вода.

Подчертаваме, че екипът на „Изправи се.БГ“ имаше редовни пропуски и уверението на председателя на енергийната комисия, че както и друг път, екипът ще бъде допуснат да изрази становището си по въпросите за цената на газа и парното.

Това уверение Манолова лично получи от председателя на Комисията по енергетиката Валентин Николов малко преди началото на заседанието.

Именно по тази причина екипът влезе в сградата на парламента, но пропуски за заседанието така и не бяха издадени.

Държим да подчертаем, че по време на заснемането на видеата, които получавате в момента, представителите на медиите бяха изведени от НСО навън, а вратата след тях беше заключена.

Същите кадри бяха заснети от служители на НСО с телефони.

Кадрите са от нашите собствени телефони, а едното от видеата вече е публично достъпно на Фейсбук страницата на майката на момчето с увреждания – Димитрина Русева, заснето с нейния телефон, докато останалите хора във фоайето бяха обект на произвол и физическо насилие от страна на служителите на НСО.

Това са авторски видео материали на участниците в събитието днес и представят документална и автентична гледна точка, за това, което се случи в Народното събрание, следствие на заповед на председателя му Цвета Караянчева и във време, в което медии не присъстваха на събитието.

Подчертаваме, че за употребената сила ще потърсим правата си по закон.
От екипа на „Изправи се.БГ“ потърпевшите са експерти, в това число и председателя на Гражданската платформа Мая Манолова, която добре се вижда на видеото.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ