Войната за Добруджа продължава !

в България

Войната за Добруфжа продължава !
Войната за Добруфжа продължава !
На 18 септември ще е следващото заседание по делото, с което часните интереси се борят с гражданскат воля!

Делото по жалбата на “Русгеоком БГ” продължава на 18 септември

На 18 септември ще е следващото заседание по делото, с което „Русгеоком БГ“ ЕАД обжалва решението на РИОСВ Варна за неодобряване на инвестиционно предложение, свързано с добива на газ в района на община Генерал Тошево. В Административен Съд – Варна днес проведе днес първо заседание на делото.

 

По същото време пред съда се проведе протест, в който се включиха жители на Генерал Тошево, Добрич и Варна.
Заседанието беше в малка зала, която не успя да побере заинтересованите граждани, заяви пред радио „Добруджа” Синтия Недялкова от Гражданската инициатива против проучване и добив на газ.

Тя посочи, че съдът е отказал на хората от Гражданската инициатива, които са подали молби да бъдат ситуирани като заинтересована страна. Те обаче ще използват законовия срок, в който да подадат отново такива молби.

На заседанието днес адвокатът на Русгеоком е поискал време да се запознаят с липсващи страници от общата документация, представена от РИОСВ Варна. Освен това е посочил, че една страница не е четлива.

Недялкова припомни, че РИОСВ-Варна е взела решението си, взимайки предвид мнението на ВиК-Добрич, РЗИ, други експерти и мнението на хората, включително на Референдума.
Вкараха ни в процедура.

По административен път Русгеоком иска да надделее, но аз мисля, че ако ние сме солидарни, това няма да се случи, каза още Недялкова, като изрази надежда съдът да реши в правилната полза.
Източник: dobrudjabg.com

Вижте още от bultimes

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ