БРАТ БРАТА НЕ ХРАНИ, НО ТЕЖКО НА ТОЗИ, КОЙТО ГО НЯМА

в България

БРАТ БРАТА НЕ ХРАНИ, НО ТЕЖКО НА ТОЗИ, КОЙТО ГО НЯМА
Брат брата не храни, но тежко на този, който го няма.” Всеки, който има брат или сестра, знае колко истина и мъдрост има в тези думи.
Вижте една красива история за силата на братската обич и си си спомнете, че ако имате брат или сестра, вие сте невероятни късметлии.

Пазете тази любов и не позволявайте тя да се разруши заради имоти, семейни спорове и дребни сметки.
Двама братя работели заедно в семейната ферма. Единият бил женен и имал много деца. Другият бил сам. В края на деня двамата братя делели всичко по равно – печалбата и плодовете на съвместния си труд.
Един ден самотният брат си казал:

– Не е честно да делим всичко по равно. Аз съм самичък и нямам нужда от кой знае какво.
Затова започнал всяка вечер да взима по един чувал брашно от своя куп, и като се промъквал тайно през нивaта между домовете им, го хвърлял на братовия си куп.

В същото време семейният брат си мислел:

“Не е честно да делим всичко по равно. В края на краищата аз имам семейство, имам жена и деца, които ще ме гледат на старини.”

Ето защо всяка нощ вземал по един чувал зърно и го хвърлял на братовия си куп.
Всяка година двамата братя много се чудели, защо запасите им от зърно не намаляват. И тогава, една тъмна нощ, двамата братя се сблъскали един в друг. И така разбрали какво са правили толкова време. Пуснали чувалите и се прегърнали.
Източник: gnezdoto.net


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ