Тримата най-известни ясновидци в човешката история

в Любопитно

Трима от най-известните ясновидци в човешката история са предсказали, че краят на света ще дойде в последните години на ХХ век.

Според пророчицата от Йоркшир майка Шиптън, живяла пред ХV век, края ни е щял да настъпи през 1991 година. Френският лекар и астролог от ХVІ век Нострадамус предвиждал, че хората ще изгинат през 1999 година. А ирландският пророк от ХІІ век Свети Малаки прогнозирал, че последната година в историята ни ще бъде 2000 г.

Майка Шиптън е широко известна като вещица. Тази й слава се допълва от нейния зловещ външен вид. Тя се спречква с кардинал Уулси, който тръгва за Йоркшир с намерението да я изгори.

Тогава ясновидката казва, че той „ще види Йорк, но така и няма да влезе в него“. Кардиналът спира на 15 километра от града, където го арестуват за държавна измяна и умира по обратния път към Лондон. Освен това майка Шиптън точно описва Големия лондонски пожар.

Мишел дьо Нострадам, извесен повече като Нострадамус, започва забележителната си кариера на пророк като описва подробно смъртта на Анри ІІ. Тя настъпва след 4 години.

Носрадамус, който пише в римувани четиристишия, казва: „В клетка от злато той ще прониже очите си“. Действително кралят е пронизан по време на турнира от копие, проникнало през отворите на златния му шлем.

Пророкът умира през 1556 година, но славата му се разнася и дори днес неговите предсказания продължават да са обект на внимание на милиони, желаещи да открият в обърканите му и неясни четиристишия описания на събития от нашето време.

Със сигурност може да се каже, че „императорът, който ще бъде роден близо до Италия и ще струва скъпо на Империята“, е самият Наполеон, роден в Корсика.

Едно негово пророчество обаче не се сбъдва. Това, за потъването на Калифорния през 1988 година.

Свети Малаки пък е известен най-вече с пророчествата си за папите, като в тях използва кодови наименования на латински език. Светецът от ХІІ век предсказва управлението на всчки папи, при това в хронологичен ред, включително на Йоан ХХІІІ, наречен от него „Пасторът-моряк“.

Източник: sanovnik.bg

efekt-2

Вижте още от bultimes

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе