Славянско обединение мит или реалност

в Свят

Славянско обединение мит или реалност


Славянско обединение мит или реалност
На 19 октомври 2018 г. в деня на Св. Иван Рилски, покровител на България в храма „Св. Петка Българска“, покровителка на българите и българското семейство, на забележителното историческо място – Белградската крепост се състоя съдбовно събитие за славянския род.

Разделян през векове и хилядолетия в множество държави по чужда нему воля и властване, в насаждане на вражди с промяна на себемисловност и език, тласкан в братоубийствени войни, днес славянският род върви в своето себеосъзнаване и обединение в Славянски съюз.

Там, където в създадената от Георги С. Раковски Първа българска легия нашият Апостол на свободата получава прозвището Левски, представители на Български Народен Събор и на сдружение „Приятели на Русия и православния свят“ се присъединиха в Славянския съюз.

Стиснаха си ръцете представителят на Руско-славянския съюз Андрей Родионов, на Сърбия – Александър Серан, от Български народен събор – Станимир Петров и Атанас Стефанов – зам.председател на сдружение „Приятели на Русия и православния свят“.

Славянският съюз е обединение в обща воля за живот в славянските ценности на мир помежду ни, просвещение в истината и свобода в творчеството на блага и красота.

 

Loading...

Вижте още от bultimes

Сайтът не носи отговорност за коментарите, които се публикуват от нашите читатели !

Последни от Свят

Отидете горе