Свети Паисий Хилендарски описва НЛО в История славяноболгарская

в Конспирации/Любопитно

Неочаквани разкрития дори и за хората, които са чели и твърдят, че познават добре Паисиевата история, защото там той описва и НЛО

С този въпрос се е занимавал проф. Иван Лазаров – уфолог.

Проф. Иван Лазаров цитира текст от стр. 182. Там Свети Паисий Хилендарски описал как 2 комети в лунен образ се явили. Тези комети ту се събирали, ту се разделяли.

Това описание направило силно впечатление на проф. Иван Лазаров и той започнал да разпитва известни български астрономи как ще разгадаят написаното.

Българските учени дали уклончиви отговори, които вместо да задоволят уфолога Лазаров по-скоро го вбесили.

Затова той потърсил компетентното мнение на Владимир Сурдин – известен руски астрофизик.

Владимир Сурдин директно казал, че описаното от Свети Паисий Хилендарски не е никакво астрономическо събитие, а присъствието на НЛО в небето.

Уфологът проф. Лазаров категорично казва, че не може да използва двоен стандарт, само за да се хареса някому.

Затова той приема за достоверна информацията както за битката на Крим, така и за въпросното НЛО.

И въпреки, че има много хора, които гледат с насмешка на подобно твърдение, проф. Иван Лазаров е единственият у нас българин, който е заснел НЛО над гр. Русе през месец декември на 1989 г.

През годините той е направил много изследвания на НЛО и така се превръща в един от най-опитните, най-известните и най-уважавани БГ уфолози.

Източник: topactualno.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Конспирации

Отиди на Топ