САЩ планирал още през 1959 да изпепели СССР с ядрена атака

в Конспирации

В строго секретни документи на САЩ от далечната 1959 година излиза пъкленият им план за пълно изпепеляване на 275 броя ядрени цели. Това се е разкрило за първи път от националните архиви и регистъра администрация на САЩ. И най-ужасяващото е, че някои от целите са обозначени с думата „население“.

Цели 800 страници с потъмнен текст от пишеща машина с надпис „Строго секретно“ описват прецизно плановете и разработките на стратегическото авиационно командване през 1956. Сред огромна маса документи се съдържа информацията за планирана атомната атака в случай на ядрена война. Която според тях би могла да започне три години по-късно.

Според експертите този списък на целите е най-подробният от всички публикувани някога от военновъздушните сили на САЩ. На “ систематичното разрушаване“ са подлежали предварително „нарочени цели“ сред които са: 179 цели в Москва, 145 в Ленинград, 91 в Източен Белин. Повечето от целите са били военни, промишленни и производствени обекти. Но най-шокиращото за старши анализатора в Националния архив на сигурност в университета в САЩ Джордж Вашингтон на Уилям Берр е: “ Това със сигурност е объркващо – да се види, че целите са с концентрирано население.“.

В тези списъци всяка цел си има определен код, а точните адреси остават класирани. Самият списък е бил изготвен по времето когато не е имало междуконтинентални ракети. Единственият начин да бъдат пренесени тези ядрени оръжия са били самолетите. Точно от значимото си предимство се възползват САЩ които по това време имат 10 пъти по-повече от това на СССР. И основната цел на САЩ е била да обгради Съветския съюз с военни бази. От които бомбардировачите на САЩ „в случай на война“ е трябвало да ударят всички цели от списъка в големи съветски градове.

САЩ през този период е имал в арсенала си, атомни бомби с общ капацитет от 20 000 мегатона. Тези разсекретени документи са от периода когато президент на страната е Дуайт Айзенхауер. А на външната политика е държавният секретар Джон Дълес (архитекта на Студената война). Основата им стратегията за отбрана на Съединените щати е доктрината за „масовия отпор“ с възможността за ядрени удари срещу Съветския съюз и Китай. По време на президентството на Айзенхауер е увеличен капацитета на ядрени оръжия, ускорено е разработването на стратегическата авиация и е бил създаден ядреният подводен флот. Работело се е и активно по нарушаване на социалистическата система в Централна и Източна Европа (доктрината за „освобождение“) с цел отделянето им от СССР. За това не е изненадващо, че основните цели на документа показват, плановете за унищожаването на съветските бомбардировачи още при излитането или докато са насочени към Европа или в нея.

Разбира се публикуването на тези документи предизвикват шок. Това са неизвестни планове на САЩ или техните съюзници още преди официалното създаване на „Студената война“ за която се смята, че започва „официално“ 5 март 1946 г. когато в Уестминстърският колеж в град Фултон (Миссури) Уинстон Чърчил ( с подкрепата на президента Труман) направи известната си реч с която да „оправдае“ тезата за заплахата от друга обща война и за „тиранията“ на СССР. И в която той заплаши слушателите и от изток за неизбежната катастрофа и „Желязната завеса“ за която твърди, че са виновни от СССР.

В действителност, „студената война“ е започнала почти веднага след конференцията в Ялта. „Все още не е победена от Япония. Атомната бомба все още не е била готова. Светът е в криза. И комуникацията и обединяването на велики съюзници е изчезнало мигновено. В очите на запада съветската заплаха вече е заменила нацисткият враг. И когато в Москва 09 Май 1945г. честват „Деня на победата “ и ликуват щастливи смятайки, че войната е свършила. Реално истинска война току-що започнала. И вместо светът да се охлади от Втората световна война. Политиците са започнали планирането на една нова война която ще нарекат „студена“, а всъщност тя ще е ужасно гореща!

Още на 22 май 1945 г. британският премиер само дни след германската капитулация той дава заповед да се подготвят планове за нападение срещу СССР „с цел да я унищожат“. Бил е предоставен доклад от 29страници с кодово име Операция „невероятно“. Според много анализатори и историци това е план, ръководство за началото на Трета световна война.

За щастие малко по-късно в 1945г. Чърчил подава оставка. И разработките остават само на хартия. Сигурно тези планове са станали известни в Кремъл. В следствие на тях може би, маршал Жуков изведнъж решава през юни 1945 да се прегрупира силите си. Той получава заповед от Москва да засили защитата, и да проучи в детайли разполагането на войските на западните съюзници.

Следващият план който може да се нарече „горещ“ по време на „студената война“ е американският план „Dropshot“ от 1949 г. и той е много преди кубинската ракетна криза. Всъщност това е военен план разработен срещу Съветския съюз и неговите съюзници за противопоставяне на САЩ при вероятно тяхно нахлуване в Западна Европа, Близкия Изток и Япония. И докато СССР се занимава само с развитието на своята атомна бомба, Пентагонът вече планира масирана бомбардировка над 100 съветски градове. Няма как по друг начин да се нарече плана за унищожаването на СССР „Dropshot“.

След атомните бомбардировки над Япония при началник-щабовете на САЩ пристига Доклад N 329 от обединеният разузнавателен комитет. Още от първата му точка ясно е заявено: „Избрани са приблизително 20 цели стратегически правилни за атомното бомбардиране в СССР.“

14 декември 1945 Съвместен комитет за планиране на американските военни, издадена директива N 432 / A в което се посочва, че най-ефективното оръжие за нападение над Съветския съюз се признават съществуващите в Съединените щати атомни бомби. Но сами САЩ е нямало как да започнат открита конфронтация със СССР. И за това те си изграждат международна подкрепа с откриването на 4 Април 1949 г. на НАТО. Като тя е новата военна антисъветска коалиция.

Осем месеца по-късно на 19 декември 1949г. Комитета командващ щаба на САЩ одобрява плана «Dropshot». Според него точно в уречения ден – 1 януари 1957 г. като новогодишен подарък Съединените щати очакват да започнат мащабна операция за бомбардиране на 100 съветски градове с 300 атомни бомби и с 250 хиляди тона конвенционални бомби на НАТО.

Според плановете предложените военни действия над Съветския съюз трябвало да бъдат разделени на четири „зони на отговорност“ (западната част на СССР, Кавказ – Украйна), (Урал, западен Сибир – Туркестан), (Източен Сибир – Байкал – Приморие) и 22 „зоната на отговорност“.

Съветското разузнаване е успяло да разучи и разгадае „големия план“ на САЩ. И така Кремъл е бил в течение на случващото се. Отговора им е бил, успешно тестваната през 1949 г. атомната им бомба RDS-1. А и след въвеждането през 1955 г. в експлоатация и на система за противовъздушна отбрана „Беркут“. Това довело до пълно обезмисляне на плана „Dropshot“.

За информацията е използвана статията на: Аля Пустова

Източник: spodeli.eu

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Конспирации

Отиди на Топ