Първият политически секс скандал

в История/Любопитно

Действието се развива през 1791 г., когато първият министър на финансите на САЩ се впуска в извънбрачна връзка, по-известна като „Скандалът Хамилтън-Рейнолдс“.

Той е един от първите адвокати по конституционно право и първи министър на финансите на Съединените щати. Той е един от „бащите основатели“ на Съединените американски щати, заедно с Джордж Вашингтон, Джон Адамс, Джон Джей, Томас Джеферсън, Джеймс Мадисън и Бенджамин Франклин.

Хамилтън се жени за Елизабет Шуйлър и има 8 деца от нея.

Както в повечето истории за изневяра и в това щастливо семейство се появява една изкусителна секретарка. Мария Рейнолдс е млада, руса и красива. 23-годишната дама бързо оплита министъра в мрежата си.

Джеймс Рейнолдс, съпругът й, знае още от самото начало, но си мълчи, за да може по-късно да изнудва министъра. Аферата продължава до 1792-ра година, когато Джеймс разкрива позорния таен живот на Александър пред правителствени органи и дори го обвинява във финансови измами. Историята за аферата не се разкрива публично няколко години, за да се опази репутацията на политика.

Журналистът Джеймс Календър прави секс скандала публичен, като публикува любовните писма на Хамилтън и Рейнолдс в памфлет. Памфлетът съдържа и обвинения за финансова злоупотреба.

Министърът е поставен в неудобна ситуация. Тъй като съпругът на Мария е арестуван за фалшификации, Хамилтън решава да публикува свой памфлет, в който потвърждава „любовната“ си връзка с Мария Рейнолдс и отхвърля всички обвинения за финансова измама.

Успява да се отърве от обвиненията за злоупотреба, но репутацията му е сериозно опетнена заради изневярата. През 1794 г. става ясно, че Хамилтън е отклонявал голяма част от държавните пари за собствени нужни по неизяснени причини. Политикът отрича измамата до последно и в края на годината гневен подава оставка.

Историята обаче помни и други скандални секс истории още от Средновековието

Катерина Хецелдорфер

В края на XV век млад ерген се мести в германския град Шпайер. Скоро той си печели лоша репутация, след като се въвлича в няколко любовни афери. През 1477 г. става ясно, че разгоненият младеж всъщност е жена на име Катерина Хецелдорфер.

Катерина е удавена в местната река. Съдът приема, че любовниците ѝ са били измамени и ги осъжда на изгнание, вместо на смърт.

Палавите монахини от Литълмор

През 1517 г. местният епископ решава да инспектира манастир Литълмор в Оксфордшър и попада на скандал. В манастира цари разврат.

Монахините обаче въобще не се разкайват. Когато една от тях била окована за наказание, три от приятелките ѝ разбиват вратата и я освобождават. След това четирите монахини подпалват килията и бягат през прозореца.

Перверзният папа

Йоан XII става папа, когато е само на 18 г., изцяло благодарение на влиятелното си семейство. Той бързо показва, че повече го интересува сексът, отколкото религията и официалният му дворец заприличва на бардак.

Според легендата местните монаси дори спират да се молят за здравето му и вместо това желаят смъртта му.

Сектата и сребърната лъжица

Към края на Средновековието църквата е особено разтревожена от еретиците, които са окуражавани да признават за всякакви извратени секс тактики, освен всичките си религиозни престъпления.

При един известен случай германски еретик на име Лепцет признава, че сектата му се срещала в пещера, където си устройвали оргии.

Източник: burgasnews.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от История

Отиди на Топ