Паметникът на Ботев в Борисовата градина, трябва да се премахне, в основата му има “комунистически надпис”

в България

Паметникът на Ботев в Борисовата градина, трябва да се премахне, в основата му има “комунистически надпис”Паметникът на Христо Ботев в Борисовата градина трябва да се премахне.

Това обяви току що във Фейсбук профила си герберският активист Антон Тодоров.

Причина за това е, че съгласно закона за обявяване за комунистическия режим за престъпен, се забраняват всякакви мемориали и паметници с “комунистическа пропаганда”.

“В основата на този паметник стои една про-комунистическа реплика на Христо Ботев, която тоталитарният режим използва за пропаганда. Това прави Ботев комунист, при това опасен, и трябва да поочистим държавата.” – каза Тодоров.

По принцип, Христо Ботев наистина е комунист. Негови са думите:

“Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото…”
Именно те са поставени на паметника.

“Засега само паметниците с комунистическа пропаганда ще премахваме, но в бъдеще може изобщо да премахнем този очевиден комуноид и руски продажник Христо Ботев, изкуствено напомпан от пропагандата на Тодор Живков” – каза още Тодоров.

По времето на Ботев в Русия не е имало комунизъм.
Самият той е вдъхновен от “Парижката комуна”… / informiran


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ