Мая Манолова: Служебното правителство да спре износа на евтин ток

в България

Мая Манолова: Служебното правителство да спре износа на евтин ток
Мая Манолова: Служебното правителство да спре износа на евтин ток

КЕВР може да отложи плащането на високите сметки за ток с 6 месеца, посочи енергийният експерт Цветанка Илиева

Апелът ми към служебното правителство е износът на ток да бъде спрян, за да се ползва на българския пазар. Спрете износа на евтин български ток за европейския пазар и го оставете за българските фирми и домакинства!

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в свое видео.

Министърът на енергетиката да се събуди от съня, в който е потънал от няколко месеца и да предприеме незабавни действия. Има поне пет неща, с които да бъдат спасени българските фирми и домакинства заради по-високите сметки за ток, допълни тя.

Манолова бе категорична, че държавата трябва да се намеси сега, незабавно и адекватно. Предложението за 50 лв. подкрепа от държавата на мегаватчас е много малка стъпка напред. Това не е всичко, което може да се направи. Ако фирмите ще получат тези пари „някога“, това не е решение. Закъснялата подкрепа за малкия бизнес е липса на подкрепа. Това е като „татко ще ми купи колело, ама друг път“. Ще дадат пари на фирмите, ама друг път, обясни тя.

Loading...

Енергийният експерт Цветанка Илиева посочи, че количествата ток, които се произвеждат от АЕЦ „Козлодуй“, се изнасят и не се използват за българските домакинства и фирми. Това означава, че вместо Васил от ул. „Солунска“ да плаща евтин ток от АЕЦ „Козлодуй“ за магазина си, токът го получава Василиос от Солун за неговия магазин. КЕВР да удължи срокът за плащане на сметките. Това може да стане бързо с тяхно решение за отсрочка от 6 месеца, допълни Илиева.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

efekt-2

Последни от България

Отидете горе