Мая Манолова: Проектът на Кирил Петков и Асен Василев е гаранция, че ГЕРБ няма да бъдат допуснати във властта

в България

Мая Манолова: Проектът на Кирил Петков и Асен Василев е гаранция, че ГЕРБ няма да бъдат допуснати във властта
Мая Манолова: Проектът на Кирил Петков и Асен Василев е гаранция, че ГЕРБ няма да бъдат допуснати във властта

Новият проект на Кирил Петков и Асен Василев – „Продължаваме промяната“, е гаранция, че ГЕРБ няма да бъдат допуснати във властта отново. Пожелаваме им успех. С този проект промяната, която хората искаха по площадите, става възможна.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в коментар за медиите днес.

Хората очакват съгласие и общи действия. Добре е, че новият проект призовава именно за това и протяга ръка още при учредяването си. Това е различното и ние го приветстваме, добави тя.

С този проект мнозинството на промяната в следващия парламент ще стане по-силно и по-устойчиво. Съвпадаме напълно в заявката за общи действия между формациите на промяната. Това е пътят за сформиране на мнозинство на почтените в следващ парламент, за което ние настояваме от месеци, допълни Манолова.

От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ призовахме Кирил Петков, Асен Василев и Демократична България за общи действия. Днес със задоволство разбираме, че протегнатата ръка за сътрудничество е потвърдена от новия проект, каза тя.

Склонни сме да търсим максимално широк формат, така че реформите да могат да бъдат постигнати от следващо управление, посочи Манолова в отговор на въпрос дали „Има такъв народ“ ще се присъединят.

Тя подчерта, че голяма част от приоритетите на новия проект съвпадат с приоритетите на „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Наша основна задача е борбата с корупцията и ревизията, подкрепата за малкия и средния бизнес, здравеопазване без доплащане, каза Манолова.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще продължим да настояваме за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г., ревизия на сметките за ток, парно и вода, подкрепа на самотните родители и повишаване на доходите. В условията на инфлация и увеличение на цените хората имат нужда от подкрепа, категорична бе тя.

efekt-2

В 46-ото Народно събрание благодарение на нас и доброто ни сътрудничество с Асен Василев в качеството му на финансов министър бяха преизчислени пенсиите на възрастните хора, беше повишена втората година от майчинството, българските общини получиха подкрепа, припомни Манолова.

Loading...

Хората останаха разочаровани и се почувстваха излъгани за невъзможността за постигане на съгласие между протестните формации в предишния парламент. Предизвикателството е още преди изборите да заявим какъв е форматът, какви са приоритетите и по какъв начин формациите на промяната ще си взаимодействаме. Хората трябва да знаят, че случилото се в 46-тия парламент няма да се повтори отново, категорична бе тя.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе