Мая Манолова: Победихме любимия олигарх на Борисов

в България

Мая Манолова: Победихме любимия олигарх на БорисовМая Манолова: Победихме любимия олигарх на Борисов

Победихме любимия олигарх на Борисов с организаторката на референдума срещу депо за опасни отпадъци в Пещера Златка Цвеева. Спечелихме делото, заведено срещу Златка от близката до Кирил Домусчиев фирма „Биовет“, която е оператор на инсталацията за горене на боклук в града.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук заедно с председателя на Инициативния комитет срещу мръсния въздух в Пещера Златка Цвеева по повод излязлото днес решение на Окръжния съд в Пазарджик.

Вицепремиерът Захариева в качеството си на кандидат за депутат е посетила „Биовет“ в Пещера днес за предизборна агитация. Това е фирмата, която скочи срещу Инициативния комитет за референдум дали да бъде изградено депо за опасни отпадъци в града, каза още Манолова по повод на признанието на вицепремиера Захариева, че на бизнеси като този трябвало да им се помага и да им се улеснява дейността.

Явно вицепремиерът Захариева не се интересува какво мислят гражданите на Пещера, какво дишат и какво мислят за тази дейност, която е лансирана от държавата и от нейния началник Бойко Борисов. Има нужда от гласове и отишла в „Биовет“ да събира гласове от работниците и от ръководството, коментира още Манолова.

Тя посочи, че Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ ще бъде до всички обикновени хора като Златка Цвеева и ще ги подкрепя в техните каузи срещу близките до властта и срещу икономически силните, които ги мачкат и тормозят.
Припомняме, че срещу Цвеева бяха заведени два иска от фирмата на обща стойност 150 хил. лв. – един за 100 хил. лв. и един за 50 хил. лв.

Спечеленото днес дело е № 81 по иска за 50 хил. лв. В него Цвеева беше съдена от фирмата заради това, че е заявила, че в Пещера „пуши и мирише“ и че е имало увеличение на онкологичните заболявания заради работата на инсталацията.

Манолова защитаваше Цвеева в качеството си на адвокат безплатно и съдът днес отсъди в полза на Цвеева.
По делата през септември 2020 г. бяха приемани за доказателства и скандални документи с неверни дати, с които се доказва колко са се притеснили контрагентите на „Биовет“ от изказването на Златка Цвеева. Един от представените документи бе с дата 28 декември 2020 г., а тази дата още не бе настъпила към момента, в който се претендираха щетите. Въпреки това, съдът прие за доказателство документа, датиран по този начин.

Делото срещу председателя на Инициативния комитет за чист въздух в Пещера е начин на икономически силните да се разправят с обикновените и активните граждани. Това е начинът да ги притискат, да ги мачкат, да им затворят устите, каза Манолова.

Няма как Златка да плаща 150 хил. лв. обезщетение на един от най-приближените олигарси до Борисов, само защото е казала истината, допълни Манолова.

През март 2020 г. Мая Манолова се включи в общественото обсъждане в Пещера за изграждане на депо за опасни отпадъци и подкрепи протеста срещу мръсния въздух в града. Тогава стана ясно, че са събрани 3000 подписа, при необходими 1900, за организирането на местен референдум дали да се изгради площадка за опасни отпадъци.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/491978362163541


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последно от България

Отиди на Топ