Мая Манолова: Министър Танева да обяви каква ще е помощта за розопроизводителите сега

в България

Мая Манолова: Министър Танева да обяви каква ще е помощта за розопроизводителите сега

Призовавам министъра на земеделието Десислава Танева да обяви каква ще е подкрепата от държавата за розопроизводителите сега, а не след края на кампанията по розобера.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в свое видео с розопроизводители от Карлово, публикувано във Фейсбук.

Розопроизводителите са притеснени от ниските изкупни цени и нелоялната конкуренция от сивия сектор. На практика малките и средните розопроизводители ще работят на загуба, ако държавата не ги подкрепи.

Те посочиха пред Манолова, че нямат никаква подкрепа за производството си сега, когато тя им е най-необходима.

Розопроизводителите не са наясно и каква ще е помощта от държавата за бранша, за да знаят ще могат ли да си покрият всички разходи. Те посочиха, че в момента розовият цвят се изкупува на цена между 1,20 лв. и 2,10 лв. на килограм, а за да покрият разходите си цената трябва да е между 2,50 лв. и 3 лв.

Според розопроизводителите държавата ще отпусне средства, с които ще могат да покрият само осигуровките на розоберачите.

Розопроизводителите трябва да знаят какви средства ще получат сега, когато правят разходи, а не когато свърши розоберът, категорична е Манолова.

При положение, че се обещават милиарди телевизионни левове за бизнеса и гражданите, редно е традиционния за България отрасъл да бъде подкрепен, допълни тя. / novinata.bg

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/280114223156531/

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/1630942210387965/

Виж още публикации на Bultimes EU


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ