Мая Манолова: Дните на Борисов като премиер са преброени

в България

Мая Манолова: Дните на Борисов като премиер са преброени
Ако някой има връзка с подземния свят, това е премиерът Борисов, каза още Манолова

Дните на Борисов като премиер са преброени. Той не смее да отиде на работа в Министерския съвет, обикаля страната и обсъжда важни теми на пънчета в гората. Той се среща с граждани и журналисти в контролирана среда, за неговите посещения няма предварителна информация. Страх го е от неподправена среща с българския народ. Запазването на достойнство включва и да си тръгнеш преди да са те изгонили с камъни.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Петрич, където се срещна с граждани.

Тя припомни, че вчера е било първото заседание по делото за клевета, заведено от нея срещу Борисов. Съдя Борисов заради изказването му, че братя Галеви са ми помагали за местните избори в София и в деня преди изборите съм се срещала с роми във Волуяк, за да се сговарям с тях да казват, че Фандъкова им плаща, допълни Манолова.

Целият ъндърграунд беше впрегнат на местните избори да помага на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Ако някой има връзка с подземния свят, това е премиерът Борисов. Той трябва да обяснява за от къде и от кога се познава с Пашата, Митко Каратиста, Таки, Къро, Евтим, Маджо, Маргините, категорична бе тя.

Манолова подчерта, че „Изправи се.БГ“ няма да става партия и ще участва в следващите парламентарни избори с партньорска мрежа.

Откриваме офиси, правим структури и подкрепяме каузи по места. Партньорската ни мрежа се състои от граждански организации, инициативни комитети, няколко партии – ДБГ, „Волт“, земеделци, социалдемократи, движението на Татяна Дончева и движение „ДНЕС“, обясни Манолова.

Тя заяви, че сред основните приоритети на „Изправи се.БГ“ е повишаването на доходите, преизчисляване на пенсиите и създаването на нормална среда за малкия и средния бизнес.

Минималният месечен доход трябва да е 1000 лв. чрез въвеждане на справедлива минимална почасова ставка и преизчисляване на всички пенсии, така че през първата година минималната пенсия да бъде колкото прага на бедност – 369 лв., а след това да бъде наполовина от минималния месечен доход. Цялата данъчна, финансова и административна политика трябва да е за подкрепа на малкия и средния бизнеса и запазване на работните места. Повишаването на доходите на работещите българи е предпоставката за решаване на демографската криза, каза Манолова и добави, че това не е нито лява, нито дясна политика, а политика в подкрепа на обикновените хора.

efekt-2

Румънците влязоха по едно и също време с България в Европейския съюз и неколкократно увеличиха пенсиите и заплати, но това не „счупи“ държавата, а Румъния се развива по-бързо, допълни тя.

Loading...

Днес Манолова е в Благоевград, Петрич и Сандански. Миналата седмица тя беше във Враца, Велико Търново и Стара Загора. Следващата седмица ще се срещне с граждани в Дупница, Перник, Ямбол и Бургас.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе