Мая Манолова: ГЕРБ, БСП, ЦИК и Информационно обслужване направиха хибридна атака срещу изборните права на хората

в България

Мая Манолова: ГЕРБ, БСП, ЦИК и Информационно обслужване направиха хибридна атака срещу изборните права на хоратаМая Манолова: ГЕРБ, БСП, ЦИК и Информационно обслужване направиха хибридна атака срещу изборните права на хората

Аз нямам проблем да подкрепя премиер от Демократична България или от „Има такъв народ“, каза Манолова

Вчера, след закриването на 44-тото Народното събрание, ГЕРБ, БСП, ЦИК и Информационно обслужване направиха хибридна атака срещу изборните права на хората. Затова призовахме президентът Румен Радев да свика Консултативен съвет по националната сигурност. Подозирам, че Борисов се опитва да краде гласовете на хората, както им краде парите. От месеци се знае как ще изглеждат изборните протоколи.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей България“.

Видът на протоколите беше приет в началото на февруари месец и двете партии – и ГЕРБ, и БСП знаеха как ще изглеждат. Проблемът ще тръгне от СИК, защото попълването на протокол от над 20 страници е задача за хора с математическо образование. Това е удобно извинение защо протоколите отново ще са дописвани и преправени, допълни Манолова и подчерта, че това ще осуети и подготвяното от „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ паралелно броене.

Как се сканират над 20 страници протоколи и се прави паралелно броене? Как Михаил Константинов пет дни по-късно, тъй като той предупреди, че ще наруши Изборния кодекс, ги вкарва в информационната система? Атентатът срещу изборните резултати е подготвен още през октомври, когато приеха текстовете, категорична бе Манолова и заяви, че суверенът няма да позволи и този път Борисов и поставените лица да откраднат изборите.

Нямам проблем да подкрепя премиер от Демократична България или от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Нашата цел е почтено мнозинство, почтено управление, почтен премиер и здравен министър, който не позволява партийните централи да правят списъци за ваксиниране, каза още тя и показа списък за ваксиниране, изготвен от ГЕРБ за април месец, който е извън плана за ваксини и не е за членове на СИК.

ГЕРБ имат план да свалят избирателната активност с всяване на страх у хората и с ВМРО да влязат в парламента с купен вот. Те не управляват кризата, те правят предизборна кампания. Дирижирането пикът на заразата да съвпадне с датата на изборите, е част от схемата. Следващата коалиция е ГЕРБ, ДПС и ВМРО, нека не им позволим да управляват отново, добави Манолова.

На въпрос от водещия какво би направила тя за справянето с COVID-19 кризата, Манолова заяви, че би поръчала достатъчно ваксини, а ако се наложи затваряне на фирми – да получат незабавна и достатъчна подкрепа.

България е ваксинирала 5 % от населението. Във Великобритания имат 30 % ваксинирани, а 17 човека са починали от COVID-19. В България са починали 170. Или става дума за тежка некомпетентност и некадърност при поръчването на ваксини, или за лобизъм, каза още тя и допълни, че по данни на Евростат България е първа по смъртност с 20 на 1000 души.

Време е обикновените хора да се изправят и да заявят своята позиция. Като лекар на първа линия ежедневно се срещам с проблемите на обикновения пациент и ограничения достъп до здравни грижи. Срещам се с ниското качество на предоставените здравни грижи, липсата на модерна апаратура, достатъчно кадри.

Имам изключително ясни и категорични принципи, които не бих потъпкала. Както съм лоялна към пациентите си, така ще съм лоялна и към обществото, каза д-р Галина Таваличка, водач на листата в Кюстендил, която беше в студиото с Манолова. Д-р Таваличка е кардиолог и лекар в COVID-19 отделението в Кюстендил.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последно от България

Отиди на Топ