Манолова: 252 работника от Ремотекс-М са получили заплатите си

в България

Манолова: 252 работника от Ремотекс-М са получили заплатите си252 работника от Ремотекс-М в Раднево са си получили заплатите, които са на обща стойност 828 хил. лв. Остават още около 25 души, на които средствата ще бъдат изплатени до края на тази седмица.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Стара Загора вчера. Манолова лично се ангажира с казуса преди повече от 9 месеца, след като работниците подадоха сигнал в приемната й.

Подкрепям и участвам в такива справедливи каузи. Трябваше да се премине през цялата процедура, да се подаде молба за производство по несъстоятелност, да се натискат съда и институциите, за да се започне делото по несъстоятелност. Трябваше да са обработени документите на всеки един от работниците, което беше сложно в условията на кризата с коронавирус, допълни Манолова.

Тя подчерта, че и в този случай некоректният работодател не е съдействал за производството, като укрива документи.

Въпреки всичко, успяхме да извадим всички документи и от месец юни започна изплащането на заплати. Това е надежда, че когато има натиск могат да се изпълняват закони, каза още Манолова.

Припомняме, че близо 300 работника от фирма „Ремотекс-М“ не бяха получавали заплатите си в продължение на шест месеца.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ