Манолова: С промените в Изборния кодекс сега ГЕРБ слага кръста на честния вот с машини

в България

Манолова: С промените в Изборния кодекс сега ГЕРБ слага кръста на честния вот с машиниБорисов е свикнал да играе в уредени и свирени мачове, затова се прокарват промени в Изборния кодекс в последния момент, каза Манолова

С промените в Изборния кодекс ГЕРБ слага кръста на честния вот с машинно гласуване. Правят го сега, защото ги е страх, че по честен начин не могат да спечелят изборите. Борисов е свикнал да играе в уредени и свирени мачове, затова се прокарват промени в Изборния кодекс в последния момент, с които да се влезе през задния вход. Това се случва на фона на безпрецедентни протести, които искат оставка и честни избори.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите на площада пред президентството във връзка с промените в Изборния кодекс, които се гласуват днес на второ четене в пленарна зала.

Тук сме, за да се опитаме да предотвратим опита на ГЕРБ да заложи мина на честността на следващите парламентарни избори. Депутатите днес ще гласуват промени в Изборния кодекс, които са пладнешки обир на гласовете на българите, допълни Манолова.

Тя подчерта, че с промените се връщат хартиените бюлетини, което означава, че гласовете ще се отчитат, както обичайно – с преправяни и надраскани протоколи. На всеки участник в следващите избори, на всеки кандидат за депутат, ще се случи това, което се случи на мен в София срещу Фандъкова и Борисов – 900 преправени протокола, каза Манолова.

Тя допълни, че промените предвиждат и удължаване на срока за доставка на машини, но не с цел да са закупени или наети, а за да не могат да ги осигурят. Предвижда се месец и половина срок за сертифициране на машините, за да не стигне времето. Въвеждат и изискване да се броят хартиените отрязъци след гласуването с машина. Така отново ръцете на партийни активисти ще пипат бюлетините, ще манипулират и ще фалшифицират вота, обясни Манолова.

Председателят на „Изправи се.БГ“ допълни, че се променя и съдържанието на протоколите, така че да не може да стане ясно колко са невалидните бюлетини, дописаните избиратели под черта в списъците, колко бюлетини не са използвани.

Манолова е категорична, че с промените в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ, напълно се обезсмисля машинното гласуване.

В момента активистите на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ продължават протестите пред входа на Народното събрание, където депутатите се регистрират за пленарното заседание. Промените в Изборния кодекс (на второ четене) са втора точка в дневния ред.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/768583933985325

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/1580515752118455

Виж повече на Bultimes EU


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ