Манолова: Следващата седмица ще сключим споразумение с Отровното трио за явяване на изборите

в България

Манолова: Следващата седмица ще сключим споразумение с Отровното трио за явяване на изборитеДумата за 2021 г. е „начало“ и „Борисов, чао!“, каза Манолова

Следващата седмица ще подпишем споразумение с Отровното трио за общо явяване на изборите, което е част от обединението на извънпарламентарните сили срещу статуквото.

Други стъпки са общо наблюдение на изборите и паралелно преброяване, така че заедно да си пазим изборите и с партията на Слави Трифонов. Надявам се, че ще имаме общи действия и преди изборите, но е важно и споразумение за ценностите и приоритетите след изборите, за да има критично мнозинство в следващия парламент.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Годината“ по Дарик радио.

Думата за 2021 г. е „начало“ и „Борисов, чао!“. Начало на нов модел на управление, без Борисов, в който институциите са омбудсмани, а не бухалки. Модел, при който парите на българския данъкоплатец не отиват в приятелския кръг на властта, а в подкрепа на бизнеса и при обикновените хора. Здравната система да не е само за елита, но и за гражданите, допълни Манолова.

Час по-скоро трябва да спре агонията на едно управление, което е изгубило доверие. Икономическата и социалната криза ще продължат след пандемията, но могат да са овладени единствено от ново управление, което е получило кредит на доверие и има отговорност да не предава хората. Борисов отдавна изпусна кормилото и държавата е оставена на автопилот. Всеки е оставен сам да търси линейка, болнично легло, апарат за кръвна плазма или за кислород, каза тя.

Протестът детронира властта и гневът на хората ще спечели следващите парламентарни избори. Протестът показа, че разграждането на модела на Борисов е възможно единствено с обединение. Борисов е възможен 11 години на власт заради липсата на обединение на всички, които искат нормална държава, институциите да не са бухалки, върховенство на правото, свобода на словото, заяви Манолова.

Манолова е категорична, че „Изправи се.БГ“ няма стане партия и е партньорска мрежа, която включва инициативни комитети, граждански организации, експерти и партии, извън статуквото на настоящото Народно събрание – ДБГ, „Волт“, Земеделски народен съюз, социалдемократи, движението на Татяна Дончева и Нова алтернатива. При нас има и леви, и десни, и партийни, и безпартийни. С протегната ръка сме за обединение към другите политически субекти, които са извън статуквото, обясни тя.

Относно удължаването на противоепидемичните мерки Манолова заяви, че правителството изостава и не управлява здравната и икономическата криза. Подигравка е на хората да се дават по 24 лв. на ден, предвид лобистките закони, приемани в парламента и гласуваните бонуси за държавните чиновници. Тази криза показа с лупа тежките пороци на управлението на Борисов, категорична е тя.

Манолова подчерта, че решението на водната криза е връщането на общинските ВиК-дружества, които хората искат. Нивото на язовирите е критично ниско, а властта централизира ВиК-системата с един държавен ВиК-холдинг и по този начин централизира корупцията. От 2017 г. до сега цената на питейната вода се е повишила средно със 70 % за страна. Има места с 300 % увеличение, но пет области са застрашени от водна криза, допълни тя.

Относно Северна Македония Манолова заяви, че се е видял провалът на българската дипломация, която не можа да обясни българската позиция, че сме за това да са признати българските корени на езика и общата ни история до 1944 г. Проблемите между двете страни заради езика на омразата трябваше да са решени с договора за добросъседство, но не бяха решени, каза още тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ