Манолова: Сега е моментът парламентът да застане до всеки български гражданин, пенсионер, фермер, малка фирма

в България

Манолова: Сега е моментът парламентът да застане до всеки български гражданин, пенсионер, фермер, малка фирмаМанолова: Сега е моментът парламентът да застане до всеки български гражданин, пенсионер, фермер, малка фирма

Ще настояваме да бъдат подкрепени най-засегнатите сектори – туризъм, транспорт и земеделските производители, за които няма достатъчно средства, каза тя

Сега е моментът парламентът да застане до всеки български гражданин, медик на първа линия, пенсионер, фермер, до всяка малка и да ги подкрепи.

От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще подкрепим актуализацията на бюджета, предложена от служебния кабинет. Парите, събрани от българските граждани, трябва да им бъдат върнати обратно. Става дума за 2 млрд. лв., които ще бъдат събрани допълнително в хазната до края на годината, според разчетите.

Това заяви днес председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова по време на дебатите за актуализация на държавния бюджет в парламента.

Хората са притеснени от задаващите се четири кризи. Поведението на ГЕРБ изглежда като откровен саботаж и бойкот да се нормализира животът на хората в условията на криза след източването на публични пари, на което бяхме свидетели през последните 11 години. Ще настояваме да бъдат подкрепени туризмът, транспортът и земеделските производители, за които няма достатъчно средства, а бяха най-засегнати от COVID-кризата, каза тя.

Жизнено важно за производителите на плодове, зеленчуци, за картофопроизводителите и за животновъдите е да получат 70 млн. лв., които са поискали в процедурата по актуализация. Повишават се цените на фуражите, а горивата са с 30 % по-скъпи. Продукцията им обаче е с намаляващи или замръзнали цени. Имат нужда от подкрепа, за да продължат да съществуват техните бизнеси, подчерта Манолова.

Тя заяви, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“, между първо и второ четене на актуализацията на бюджета, ще настоява за повече средства за Гранична полиция, пожарникарите и горските служители.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ