Манолова: Първа победа на „Изправи се.БГ“ срещу ГЕРБ и първи кмет

в България

Манолова: Първа победа на „Изправи се.БГ“ срещу ГЕРБ и първи кмет

Първа победа на „Изправи се.БГ“ срещу ГЕРБ, въпреки натиска и безобразията. Браво на Галя Игнатова за спечеленото кметско място в село Славовица, Плевенско!

Това каза във видеообръщение във Фейсбук председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по повод победата срещу ГЕРБ на балотажа на частичните местни избори в село Славовица, Плевенско.

Кандидатът за кмет на Манолова – Галя Игнатова спечели балотажа тази вечер.
Игнатова е получила 169 гласа, а кандидатът на ГЕРБ – 155 гласа. Три от гласовете на кандидата на „Изправи се.БГ“ са били зачетени за невалидни.

Снощи късно е сменен и съставът на секционната избирателна комисия в единствената секция в населеното място, като всички партии са оттеглили по едно и също време членовете си.

Припомняме, че на първия тур Игнатова получи 121 гласа, а кандидатът на ГЕРБ бе на второ място с 92 гласа.

Координаторът на „Изправи се.БГ“ в Плевен Юлиян Ненчев заяви, че по време на изборния ден е имало редица несъстоятелни жалби от ГЕРБ, силен натиск върху избирателите и нерегламентирана комуникация между членовете на СИК и кандидата за кмет на ГЕРБ.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последно от България

Отиди на Топ