Манолова призова Радев за вето върху бързите кредити и бонусите на чиновниците

в България

Манолова призова Радев за вето върху бързите кредити и бонусите на чиновницитеПри дълг от 1000 лв., вече ще се връщат поне 4000 лв., това е грабеж, каза Манолова

Президентът Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона за ДДС, с които неустойката по бързите кредити може да бъде два пъти колкото дължимата сума и с които се дава право на държавните служители да участват в бордове и да получават бонуси за това.

За това призова председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео на живо във „Фейсбук“.

Със скандални текстове в Закона за ДДС депутатите узакониха грабежа от фирмите за бързи кредити. Това е издевателство над хората. Дава се възможност фирмите за бързи кредити да искат неустойка за неизпълнение на задълженията, която да е два пъти размера на дълга.

Тоест, ако дългът е 1000 лв., ще е законно да поискат 3000 лв., заедно с 50% годишен процент за разходите – 3500 лв. Заедно с таксите, начислени от фирмите за бързи кредити, за извънсъдебно събиране и тормоз по телефона, дългът ще стане 4000 лв., допълни Манолова.

Депутатите се погрижиха за фирмите за бързи кредити и за колекторите по скандален начин за приемане на лобистки текстове – без обществено обсъждане, на тъмно, чрез Преходните и заключителните разпоредби на Закона за ДДС, внесени между първо и второ четене, категорична е тя.

Президентът да наложи вето и върху промените в Закона за ДДС, които позволяват на държавните служители да получават бонуси в размер на хиляди левове, като участват в бордовете на държавни и общински дружества, допълни Манолова.

Ако депутатите приемат окончателно тези промени в Закона за ДДС и след вето от президента, от „Изправи се.БГ“ ще отменим тези текстове след парламентарните избори, заяви още председателят на „Изправи се.БГ“.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ