Манолова: Президентът Радев да насрочи изборите!

в България

Манолова: Президентът Радев да насрочи изборите!Борисов беше възможен толкова време, защото нямаше обединение срещу него, сега работим за обединение, каза Манолова

Призовавам президента Радев да насрочи дата на парламентарните избори, за да се прекратят опитите на Борисов и ГЕРБ да останат още един ден, един месец и едно извънредно положение на власт. Борисов прави опити да отложи изборите, а правителствените клоакьори вече го прокламират публично за края на май 2021 г. Всички тези опити на Борисов да използва здравната криза, за да реши партийно- политическата си криза, трябва да бъдат пресечни.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред БНТ.

На въпрос на водещия за мнението на председателя на ДСБ, че Манолова и Слави Трифонов са естествени партньори в едно обединение срещу Борисов, Манолова потвърди, че се водят преговори за широко обединение между Гражданската платформа „Изправи се.БГ“, партията на Слави Трифонов, десни субекти, Отровното трио и Демократична България срещу Борисов.

Става дума за обединение на субектите, които искат демокрация и нормална държава. То би гарантирало националния интерес за демонтирането на Бойко Борисов и неговия модел от властта. Борисов бе възможен във властта именно заради липсата на обединение, допълни Манолова. Тя каза, че на местните избори в София е получила подкрепата и на десни хора, недоволни от модела на ГЕРБ в столицата, а тя самата е призовала да се гласува за осемте десни районни кмета, подкрепата й за които е подпомогнала избирането им. В София постигнахме такова обединение, смятам че е възможно и в национален план, каза още Манолова.

Тя бе категорична, че Бюджет 2021 е официализирано „купуване на гласове“ и даде за пример добавките от 50 лв. към пенсиите, които ще са до края на март 2021 г. и ваучерите за храна за социално слаби, които ще се получават само един месец. Всички мерки са със срок около изборите, подчерта Манолова.

Тя допълни, че хората са притеснени от новите мерки заради неадекватното обезщетение от 24 лв. на ден за принудително спрелите работа, заради отказа да се поемат или отложат разходите на фирмите като наеми, ток, вода, данъци и други, както призова ЕК. Тежестта от локдауна ще я поемат обикновените хора и бизнесът. Депутатите си увеличиха заплатите с над 500 лв., а партийната субсидия остана 8 лв. на глас, посочи Манолова и призова депутатите също да живеят с 24 лв. на ден, а партиите да се откажат от субсидиите си в кризата.

Счупиха рекорда да си увеличават заплатите и да си раздават коледни бонуси и бонуси за участия в бордове. С последните промени в Закона за ДДС и в Закона за железопътния транспорт дадоха право на държавните служители и на главните секретари на премиера, президента и Народното събрание да получават бонуси за участие в бордове на държавни и общински предприятия в размер на хиляди левове месечно, припомни Манолова.

Изказването на екоминистъра вчера в парламента, за водната криза, беше един водевил, след който някой трябваше да си е подал оставката. От „Изправи се.БГ“ отдавна предупреждаваме, че пет големи области са застрашени от безводие -Перник, Бургас, Варна, Шумен и Търговище. Там вече десетки населени места са без вода. За последната година и половина правителството даде близо 2 млрд. лв. за ВиК-сектора – 500 млн. лв. за ремонт на язовири, 1 млрд. лв. за държавен ВиК-холдинг и едно Държавно предприятие за управление и стопанисване на язовири, което си купи джипове и назначи 130 души, но резултат от работата му няма, каза още тя.

Вижда се пълен провал на Борисов да управлява COVID-кризата. Не е нормално хората да умират сами, пред болницата, в дома си или в търсене на линейка, лекар и легло в болница. Твърдят, че имат план, но никой не го е виждал. Какъв е този план, в който хората умират пред болниците, защото няма линейки, болнични легла, кръвна плазма, пари за PCR тестове?, попита още Манолова и подчерта, че не очаква правителството няма намерение да реорганизира здравната помощ и да насочи парите към медиците, пряко лекуващи COVID-болните.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ