Манолова: Президентът да инициира нов кръг консултации преди връчването на третия мандат

в България

Манолова: Президентът да инициира нов кръг консултации преди връчването на третия мандат
Манолова: Президентът да инициира нов кръг консултации преди връчването на третия мандат

Президентът Радев да инициира нов кръг консултации преди връчването на третия мандат, за да не бъде загубено ценно време. Политическите лидери не са готови да проявят лидерство и да загърбят тесните партийни интереси. Разчитаме, че президентът ще прояви мъдрост и лидерство да инициира подобни разговори, след като партийните лидери не могат да преглътнат егото си.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в коментар за медиите днес.

Очевидно е, че БСП и ИТН няма да участват в такива консултации. От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ сме готови за разговори и преди връчването на третия мандат, и след това. Ще положим всички усилия за сформирането на почтено професионално правителство, което да преведе България пред задаващите се кризи, допълни Манолова.

Абсурдно е да се твърди, че публични разговори между политически партии са противоконституционни. Ролята на партиите и партийните лидери е в трудните ситуации да проявяват отговорност и смелост. Да мислят за народа, а не за своите партийни интереси, каза тя относно изявлението на Корнелия Нинова днес.

На въпрос за актуализацията на бюджета Манолова подчерта, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ има своите предложения за актуализацията на бюджета. Отговорно ще участваме в заседанията на комисиите и в дебата в пленарна зала. Необходима е актуализация на бюджета, за да има пари за лекарства и медиците на първа линия, подкрепа за бизнеса в условията на COVID-19, самоосигуряващите се лица, пенсионерите, младите семейства, хората, които ще пазят границата при мигрантска криза, каза тя.

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

efekt-2

Последни от България

Отидете горе