Манолова: Правителството да отдели достатъчно средства за компенсация на потърпевшите от пожарите

в България

 Манолова: Правителството да отдели достатъчно средства за компенсация на потърпевшите от пожарите   Призоваваме правителството да отдели достатъчно средства за компенсиране на потърпевшите от пожарите домакинства и населени места. Бяхме свидетели как няколко мандата се раздаваха пари от прозореца на джипката и с решения и постановления на Министерския съвет се харчеха милиарди левове, предоставени на удобни фирми, общини и сектори, в зависимост от приятелствата на предишния премиер.  Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова във въпрос към служебния социален министър Гълъб Донев по време на блиц контрола днес.  Подкрепата, която е регламентирана и която се очаква да предоставят Агенцията по социалното подпомагане и Комисията по бедствия и аварии, е крайно недостатъчна. Особено тежка е ситуацията в Благоевградско, Кюстендилско, Пернишко, Пловдивско. Изпепелени са къщи, стопански постройки, имущество, обществени сгради в десетки населени места. Най-непрежалима е загубата на семействата на двамата горски служители от Петрич и Кресна, които загинаха при потушаването на пожарите, допълни тя.  От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще се обърнем към колегите от другите парламентарни групи да започнем национална кампания, в която да бъдат събрани средства и друга подкрепа за потърпевшите от горските пожари семейства и населени места, каза още тя.
Манолова: Правителството да отдели достатъчно средства за компенсация на потърпевшите от пожарите

Призоваваме правителството да отдели достатъчно средства за компенсиране на потърпевшите от пожарите домакинства и населени места.

Бяхме свидетели как няколко мандата се раздаваха пари от прозореца на джипката и с решения и постановления на Министерския съвет се харчеха милиарди левове, предоставени на удобни фирми, общини и сектори, в зависимост от приятелствата на предишния премиер.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова във въпрос към служебния социален министър Гълъб Донев по време на блиц контрола днес.

Подкрепата, която е регламентирана и която се очаква да предоставят Агенцията по социалното подпомагане и Комисията по бедствия и аварии, е крайно недостатъчна. Особено тежка е ситуацията в Благоевградско, Кюстендилско, Пернишко, Пловдивско.

Изпепелени са къщи, стопански постройки, имущество, обществени сгради в десетки населени места. Най-непрежалима е загубата на семействата на двамата горски служители от Петрич и Кресна, които загинаха при потушаването на пожарите, допълни тя.

Loading...

От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще се обърнем към колегите от другите парламентарни групи да започнем национална кампания, в която да бъдат събрани средства и друга подкрепа за потърпевшите от горските пожари семейства и населени места, каза още тя.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

efekt-2

Последни от България

Езотерика и гени

Езотерика и гени

Стефан Пройнов: Езикът на гените. Езотериката е език на душата,…
Отидете горе