Манолова: Правим граждански ГДБОП срещу организираното купуване на гласове

в България

Манолова: Правим граждански ГДБОП срещу организираното купуване на гласовеЩе влезем в парламента и ще бъдем контрольорите в полза на обикновените граждани, каза Манолова пред БНТ

Правим своебразен граждански ГДБОП, гражданско антимафия-обединени срещу организираното купуване на гласове. На работната среща вчера, организирана от „Отровното трио“ с „Изправи се.БГ“ и „Има такъв народ“ на Слави Трифонов започна работен процес срещу ограбването на гласове и изборните измами. Вече набираме доброволци за застъпници и наблюдатели.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред БНТ в предаването „Още от деня“ по повод работната среща вчера за честността на изборите, организирана от „Отровното трио“.

Това е обединение на извънпарламентарната опозиция за честността на вота. Срещу начина, по който Бай Ганьо прави избори в България. Имах предвид как Бойко Борисов прави избори. Не е по силата на една партия или на един субект да опази изборите в 12 хил. секции от изборни измами, които включват фалшификация на протоколите, социологии в изборния ден, избирателните списъци, мъртвите души, допълни Манолова.

Ще влезем в парламента и ще бъдем контрольорите в името на интересите на обикновените граждани. Ще сме преградата пред всяка власт, която се опита да издевателства над българските граждани. Институциите трябва да станат институции омбудсман, категорична бе тя.

Манолова пожела бързо оздравяване на премиера и го призова докато работи от вкъщи да накара ЦИК, МВР, ГРАО, кметовете и областните управители да изпълнят закона и 1,2 млн. мъртви души да бъдат изчистени от избирателните списъци за парламентарните избори.

Председателят на „Изправи се.БГ“ даде пример с благоевградското село Бело поле, в което на адреса на трафопост са били регистрирани 600 души. За местните избори е имало 570 избиратели в единствената секция в селото, а за парламентарните избори ще има 8774 избиратели. Кметът на селото разговаря с мен и иска властта да му помогне за справянето с този проблем, допълни председателят на „Изправи се.БГ“.

Тя е категорична, че миналата есен на местните избори гласовете на столичани са ограбени и това ще се повтори в цялата страна на предстоящите парламентарни избори. Няма да има машинно гласуване, тъй като повече от една година няма обществена поръчка за осигуряване на машините за гласуване. В Изборния кодекс е включен и ангажимент на ЦИК да изготви регистър на избирателите, но това не е направено вече 7 години, обясни още Манолова.

Проблемите на хората не са леви или десни, нашата идеология е грижата за хората. При нас са добре дошли хора и с леви, и с десни убеждения. „Изправи се.БГ“ е обединение на 20 граждански организации и няколко партии – ДБГ, „Волт“, Земеделски Народен съюз, социалдемократи, Нова алтернатива, движението на Татяна Дончева и движение „ДНЕС“, които искат да разградят този модел и това корумпирано управление, каза още Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ