Манолова пита Борисов за закъснелите ваксини: Защо е сключен договор приоритетно с „Астра Зенека“?

в България

Манолова пита Борисов за закъснелите ваксини: Защо е сключен договор приоритетно с „Астра Зенека“? Страдат ли в момента обикновените българи заради това, че семейната връзка дъщеря и майка между евродепутатката от ГЕРБ и директорката за България на фирмата производител на непристигналата ваксина е повлияла върху вземането на решението?, пита Манолова Г-н Борисов, кой повери с предимство на "Астра Зенека" здравето на българите? Защо е сключен договор приоритетно с този производител? Колко лева плащаме, за да нямаме ваксини? Та от сутринта ни се играят сцени по телевизията колко е гневен министърът на закъснелите доставки. Нали за спасител от здравната криза се самопровъзгласихте вие? Какви са неустойките? Ще си ги търси ли държавата? Защо Израел, например, няма този проблем? Да не би да е защото са заложили на по-надежден производител? Отговори, а не оправдания искат хората. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в позиция до медиите относно забавените доставки с ваксини „Астра Зенека“. Стъпихте върху мината "ваксини" и побързахте да обявите производителя и ЕС за виновни. Защо Вие не гарантирахте здравето на хората, както го направиха вашите колеги, не само в Израел, за своите граждани? Защо няма осигурени големи доставки и от другите производители? Надделял ли е лобизмът над публичния интерес при сключването на договора? Страдат ли в момента обикновените българи заради това, че семейната връзка дъщеря и майка между евродепутатката от ГЕРБ и директорката за България на фирмата производител на непристигналата ваксина е повлияла върху вземането на решението? Как ще бъде потърсена отговорност от директорката майка на евродепутатка за забавените доставки (вече платени)?, попита още Манолова. Тя направи изявлението по повод на информацията, че "зелените коридори" се затварят от днес във ВМА и в други болници поради недостиг на ваксини. Тоест, за желаещите ваксини няма, защото на правителството му липсвали около 200 хиляди ваксини към 1 март, допълва Манолова. Борисов сам се провъзгласи и за държавния главен санитарен инспектор, и за доставчика на ваксини, и за "управляващ директор" на здравната криза, но и за спасителя на нацията от Ковид-кризата. Тоест, закономерно е да отговаря. Сметката му ще видим (дали излиза) на 4 април, категорична е тя. На ден от Ковид-19 у нас продължават да губят живота си около 50 българи, на седмица - около 320. Ако ваксините бяха навреме доставени, тези животи нямаше ли да са спасени, г-н премиер-спасител? И ЕС и частна фирма ли са отговорни за живота на българските граждани по Конституция или Вие?, пита още Манолова.Манолова пита Борисов за закъснелите ваксини: Защо е сключен договор приоритетно с „Астра Зенека“?

Страдат ли в момента обикновените българи заради това, че семейната връзка дъщеря и майка между евродепутатката от ГЕРБ и директорката за България на фирмата производител на непристигналата ваксина е повлияла върху вземането на решението?, пита Манолова

Г-н Борисов, кой повери с предимство на „Астра Зенека“ здравето на българите? Защо е сключен договор приоритетно с този производител? Колко лева плащаме, за да нямаме ваксини? Та от сутринта ни се играят сцени по телевизията колко е гневен министърът на закъснелите доставки. Нали за спасител от здравната криза се самопровъзгласихте вие? Какви са неустойките? Ще си ги търси ли държавата? Защо Израел, например, няма този проблем? Да не би да е защото са заложили на по-надежден производител? Отговори, а не оправдания искат хората.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в позиция до медиите относно забавените доставки с ваксини „Астра Зенека“.

Стъпихте върху мината „ваксини“ и побързахте да обявите производителя и ЕС за виновни. Защо Вие не гарантирахте здравето на хората, както го направиха вашите колеги, не само в Израел, за своите граждани? Защо няма осигурени големи доставки и от другите производители? Надделял ли е лобизмът над публичния интерес при сключването на договора? Страдат ли в момента обикновените българи заради това, че семейната връзка дъщеря и майка между евродепутатката от ГЕРБ и директорката за България на фирмата производител на непристигналата ваксина е повлияла върху вземането на решението? Как ще бъде потърсена отговорност от директорката майка на евродепутатка за забавените доставки (вече платени)?, попита още Манолова.

Тя направи изявлението по повод на информацията, че „зелените коридори“ се затварят от днес във ВМА и в други болници поради недостиг на ваксини. Тоест, за желаещите ваксини няма, защото на правителството му липсвали около 200 хиляди ваксини към 1 март, допълва Манолова.

Борисов сам се провъзгласи и за държавния главен санитарен инспектор, и за доставчика на ваксини, и за „управляващ директор“ на здравната криза, но и за спасителя на нацията от Ковид-кризата. Тоест, закономерно е да отговаря. Сметката му ще видим (дали излиза) на 4 април, категорична е тя.

На ден от Ковид-19 у нас продължават да губят живота си около 50 българи, на седмица – около 320. Ако ваксините бяха навреме доставени, тези животи нямаше ли да са спасени, г-н премиер-спасител? И ЕС и частна фирма ли са отговорни за живота на българските граждани по Конституция или Вие?, пита още Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последно от България

Отиди на Топ