Манолова: Очаквам вълна от протести до падането на Борисов

в България

Борисов отново се опитва да раздели хората, като организира контра протест с автобуси от цялата страна, каза Манолова в Перник

Очаквам вълна от протести до падането на Борисов. Крайно време е за обединение срещу него. Политическата криза я предизвика Борисов. Той е готов да предизвика безредици, за да запази властта. Страхува се от ревизия, от разследване. Иска европейските пари да се разпределят за последно на близкия му кръг.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Перник.

Борисов отново се опитва да раздели хората, като организира контра протест с автобуси от цялата страна. Този сценарий обаче няма да мине, защото и редовите членове на ГЕРБ искат нормално управление. Няма демокрация и контра демокрация, няма върховенство и контра върховенство, допълни Манолова.

От „Изправи се.БГ“ днес в 15 ч. ще подкрепим протеста пред президентството. Обединението на хора – леви и десни, партийни и безпартийни, млади и стари, показва, че гневът на гражданите ескалира от институционалната война. На терен вече е нова политическа сила – гневът на българските граждани и наесен ще го видят в пълната сила, инспирирана от Борисов, каза тя.

Това не е битка за по-добър живот на хората, това не е битка за доходи, това не е битка за работни места, това не е битка за подкрепа на малкия бизнес, това не е битка за антикризисни мерки. Това е битка за политическото оцеляване на Борисов. Битка за власт. Със зъби и нокти ще пази тази власт срещу хората, срещу всеки, който мисли различно, добави Манолова.

Гражданите са тези, които могат да свалят властта, която вече не прави нищо полезно за хората. Вместо да предприемат икономически мерки, държавата да подкрепи семейните производства и малките фирми и кризата да се използва за просперитет, парите стигат до определени хора и фирми, допълни тя и припомни, че първите фирми, получили средства по 60/40, са близките до Борисов.

Изискванията за антикризисните мерки бяха такива, че хората и малкия бизнес не успяха да се възползват. Тези, които се възползваха, бяха накарани в най-трудната ситуация да си платят всичко и след това да им кажат одобрени ли са или не, каза Манолова.

Относно водната криза в Перник тя заяви, че за такива бедствия освен съдебна отговорност, трябва да се носи и фактическа и дисциплинарна отговорност на всякакви нива.

Оказа се, че за язовир Студена отговарят 5-6 институции – МРРБ, МОСВ, кметът, Басейнова дирекция, ВиК-Перник, РИОСВ. Оказа се, че отговорността е пълна безотговорност. При Борисов сме се превърнали в държавата на невинните, в която никой не е виновен за бедствията, като водната криза в Перник. Както обикновено удобните и близките са невинни, каза Манолова.

Виж повече от Bultimes EU


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ