Манолова остро срещу Каракачанов: А на войниците и офицерите за Коледа ще даде ли по 500 лв., както той ще вземе?

в България

Манолова остро срещу Каракачанов: А на войниците и офицерите за Коледа ще даде ли по 500 лв., както той ще вземе?Каракачанов се сети за армията 100 дни преди изборите, 5 млрд. лв. повече ще изхарчи правителството през декември. За бонуси, не за армията обаче, пише Манолова с изключително остра позиция във Фейсбук

Чух, че вицепремиерът „патреот“ Каракачанов днес по БНТ, в пристъп на необуздана словесна агресия, е изсипал куп лъжи и сексистки обиди в опит да излъска позацапания си имидж на удобна патерица на Борисов. Чух, че обявил за себе си, че не бил идиот и държал на армията. Нека да попитаме българите! И армията! Чух също, че ме предизвиквал да застана срещу него. Ще застана, да. Без жълта торбичка от хипермаркет и без синя каска – любимите му атрибути, с които позори армията от години. Ще застана срещу него на изборите. Както го направих и срещу началника му Борисов в София – фронтално. Защото начинът да разобличим особено наглите политици като Каракачанов, е фронтално на избори. Пред очите на народа. И в ръцете на народа.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в своя позиция във Фейсбук.

Нагло интервю на министър на отбраната и шеф на партия, станала известна с активисти, които въртят позорна търговия с българско гражданство и финансиране на приближени НПО с парите на народа, допълва тя.

Самозабравил се политик, който се сети да се хвали с 10 % увеличение на заплатите в армията на година 100 дни преди изборите. Но дума не каза в студиото за над 500 лв. увеличение на собствената си заплата, ей сега, за Коледа. И няколко пъти по толкова за последните 8 години, откакто е обилно нахранен на държавната софра. Дали, г-н „патреот“, ще дадете на всеки български войник и офицер по 500 лв. за Коледа, колкото ще вземете Вие?, попита Манолова.

А Каракачанов ще ги вземе, заедно с целия чиновнически кръг в правителството и парламента, защото е един заслужил радетел на армията, защото се полагат коледни бонуси на партийните калинки във властта, защото участието на висшите чиновници в държавни бордове е изморителен труд. И защото партийната субсидия се полага по 8 лв. на глас. А на войника заплатата ще се увеличава с 10 % годишно. И министърът, вместо да се гръмне заради тази подигравка, се гордее в държавния ефир с нея, заяви тя.

Ще ги вземе министърът тези наднормени увеличения, понеже Каракачанов „държи на армията“, пише още Манолова.

Превъоръжаването на армията, с което този човек се хвали, след като 8 години заедно с ГЕРБ във властта управлява обилни парични потоци от държавната хазна към партийната си каса, все още не е факт. На практика нито пилотите са в нови самолети, нито сухопътните войски са с нова техника, произведена от родни фирми, нито корабите на флота са нови, допълва тя.

Чух един арогантен агент на ДС, който се сети за самочувствието на българския войник 100 дни преди изборите. А как ли се чувства българският войник като гледа министъра си в многобройните колажи във Фейсбук?!, пише още в позицията.

Г-н Каракачанов, правилно питате как да бъдат раздадени парите на хората – то е очевидно, че не знаете как. С жълтата торбичка не става, категорична е Манолова.

Твърдя, че с ускорението, с което правителството на началника Ви Борисов може да осигури 1 млрд. лв. за превъоръжаване, със същото ускорение трябваше да направи още две неща – да осигури 1 млрд. лв., колкото обеща Борисов, за подкрепа на над 300 хиляди малки и средни фирми да запазят хората на работа. И да осигури още 1 млрд. лв. за здравни мерки и подкрепа на болниците, лекарите, сестрите и пациентите в Ковид кризата. Защото линейки, апарати, чаршафи и консумативи в отделенията, медицински хеликоптери и по 1000 лв. за лекари и сестри няма, подчертава тя.

Не се хвалете с 375 млн. лв. за Ковид кризата. Не стигат. ЕК ви даде 1,5 млрд. лева, а хора загиват от хаоса на Вашето управление на болничните стълби, припомня Манолова.

Твърдя още, г-н „патреот“, че не справедливите искания на майките от „Системата ни убива“ са „ултралибералният марксизъм“, а престоят Ви във властта, който ще свърши след 100 дни. Тогава са изборите. Дотогава Вашето правителство ще изхарчи още 5 млрд. лв. предколедно, подчерта тя.

Нормално харчи 4 млрд. лв. месечно, но тази година декември ще е щедър – 9 млрд. лв. От тях за армията и военните колко, г-н министър? И колко за коледни бонуси? Това защо не го казахте днес на нашите войници, офицери и техните семейства. И на народа?!, допълва Манолова.

Търпение, български воини, след 100 дни този човек вече няма да е политическият символ на армията ни. Вижда се краят на позора. Цялата политическа класа на ГЕРБ и лично Борисов трябва да Ви се извини за това политическо петно!, категорична е тя.

Времето Ви изтича. А що се отнася до модернизацията на армията – аз не съм против модернизацията. Тя ще продължи. По-ускорено. Прозрачно. С доблест. И с участие на българския бизнес в този процес на модернизация и щурм към достойнството и бойната чест, който освен ангажимент към НАТО е преди всичко дълг към народа ни. И то от десетилетия, пише още Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ