Манолова: Няма да подкрепим управление с ГЕРБ и ДПС и не преговаряме с тях

в България

Манолова: Няма да подкрепим управление с ГЕРБ и ДПС и не преговаряме с тях
Манолова: Няма да подкрепим управление с ГЕРБ и ДПС и не преговаряме с тях

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ няма да подкрепим управление и правителство с участието на ГЕРБ и на ДПС. В преговори с тях няма да участваме.

Ще участваме в разговорите с „Има такъв народ“, на които сме поканени в събота в парламента, относно сформирането на правителство, неговия състав и програма.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в парламента относно обявените от „Има такъв народ“ консултации за сформиране на кабинет.

Настоявахме за публични консултации и разговори за сформирането и подкрепата на правителство и настояхме приоритетите, които защитаваме, да намерят място в програмата на следващото правителство. Не желаем постове и позиции и не желаем да участваме в парцелиране на властта.

Ще чуем разговорите и персоналния състав, защото са важни хората, които ще извършват промяната, допълни Манолова.

Очакванията на обществото са да се създаде почтено правителство, което да се заеме с решаването на проблемите на обикновените хора и да върне доверието в парламента, категорична бе Манолова.

Ангажиментите ни към българските граждани за повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа на младите семейства и децата, съдебна реформа и компенсации за бизнеса в COVID-кризата трябва да намерят своето място в програмата на следващото управление. Ще настояваме преизчисляването на пенсиите да се случи веднага, а не пенсионерите отново да очакват 1 януари или 1 юли, каза още тя.

Хората очакват да усетят промяната по джоба си. Българските пенсионери, които са най-ощетени, трябва да бъдат подкрепени незабавно.

efekt-2

Както стана ясно, пари в бюджета има, събрани са 1,5 млрд. лв. повече приходи по данни от финансовия министър.

Тези пари трябва да бъдат насочени веднага към българските пенсионери, категорична бе Манолова.

Ще настояваме и ревизията на предишното управление да продължи, допълни тя.

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе