Манолова: Неморално е ЦИК да си гласува бонуси и 5000 лв. за коледно парти

в България

Манолова: Неморално е ЦИК да си гласува бонуси и 5000 лв. за коледно партиДа се въведе гласуване по пощата за карантинираните, поиска Манолова за изборите на 28 март

Необходимо е час по-скоро да дойдат компетентни и почтени управляващи, които могат да управляват здравната и икономическата криза в България. И днес двама души загинаха пред вратите на болници в Благоевград и във Варна. Необяснимо е защо хората губят битката с COVID-19 без медицинска помощ при заети само 6000 легла от общо 50 хил. болнични легла. Икономическите мерки, по оценка на бизнеса, не стигат до фирмите и са закъснели.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“.

Икономическите мерките, с които властта се хвали, са натоварени и с корупционен потенциал. За кандидатстване и одобрение по някоя от мерките, включително помощите от 50 хил. лв. или тези от 3 до 10 хил. лв., трябва да се сключи договор за консултантска услуга с фирма, която да осигури класиране. Тези, получили до 10 хил. лв. са си платили комисионна от 30%. Властта е готова да открадне и последните 50 ст. от бизнеса, защото това е последен рушвет, допълни Манолова.

Тя е категорична, че карантинираните лица не са лишени от изборни права и изявлението на председателя на ЦИК, че те няма да могат да гласуват, е посегателство срещу българската Конституция и над политическите права на гражданите.

Предизвикателство пред ЦИК е да се осигури безопасно гласуване на парламентарните избори. Най-доброто решение е гласуване по пощата. Властта обаче ужасно я е страх от такова гласуване, защото в него ще се включат и българите зад граница, а техният вот не може да е манипулиран, заяви Манолова.

Клоакьорите на властта обясняват колко е опасно машинното гласуване заради докосването на екрана на машината. Ако Михаил Константинов има такива притеснения, да отиде в Народното събрание и да предложи въвеждането на гласуване по пощата. Този опит за сплашване на хората е непочтен, категорична бе тя.

Неморално е ЦИК да си гласуват пари за бонуси, 5000 лв. за коледно парти и 30 хил. лв. за телефони. Пир по време на чума за сметка на българския данъкоплатец, след като се позволи на държавните служители да участват в бордове на държавни и общински предприятия и да получават бонуси за това и за Коледа, подчерта Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ