Манолова: На площада Съединението прави силата е в действие сега

в България

На площада виждаме девиза на Народното събрание – „Съединението прави силата“ в действие. Хората се събудиха и са на площада 64 дни и няма да се приберат до оставката на Борисов и до разграждането на този модел на управление.

Това заяви днес пред БНТ председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в 64-ия ден на антиправителствените протести, в който се провежда и Второто Велико народно въстание.

Алтернативата е на площада. Тук са хора с различни политически пристрастия, от различни партии, на различни възрасти, от различни етноси, които искат разграждане на този модел. Хората ще решат на кого вярват и на кого ще гласуват доверие на изборите, но трудно може да бъде сглобено по-некомпетентно, по-престъпно и по-антинародно управление, допълни Манолова.

Тя е категорична, че това, което ръководството на МВР и полицията допуснаха на 2 септември, в „кървавата сряда“, не трябва да се допуска отново.

Случилото се беше под благосклонния поглед на полицаите и по заповед на МВР. От Изправи се.БГ бяхме през целия ден и през цялата вечер и ясно видяхме полицията да не реагира на провокациите. След като си тръгнаха агитките и провокаторите, полицаите упражниха своята неоправдана репресия върху мирни граждани. Хора бяха ритани, обгазявани, бити, арестувани в нарушение на закона, с нарушени права, обясни Манолова.

Две денонощия с колеги адвокати защитавахме арестувани протестиращи в столичните полицейски районни. Там беше бъдещето на България – млади, образовани, работещи хора, със семейства, млади хора с активна позиция. Вместо българската държава да им каже „Браво“, че изразяват активна позиция, на тях им бяха повдигнати обвинения, които паднаха в съда. Но репресията, унижението, лютивият спрей, ще бъдат запомнени, каза Манолова.

Относно твърденията на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че изборните секции с машини биха намалили избирателната активност, Манолова призова Караянчева да отвори изборните книжа и протоколите от евроизборите през 2019 г., за които бяха осигурени 3000 машини за гласуване.

Ще види, че твърденията й са откровена лъжа. Има секции, в които с машини са гласували над 350 души. Долу ръцете от Изборния кодекс! Не са необходими промени в Изборния кодекс, за да има машинно гласуване на следващите избори. Призовавам всеки честен народен представител незабавно да напусне парламента и да не участва в посегателството над честността на вота. Разбирам, че депутатите си търсят алиби да си удължат престоя в парламента, но хората са наясно, че не са необходими промени в Изборния кодекс, каза Манолова.

По думите й отварянето на Изборния кодекс ще задълбочи проблемите в изборното законодателство.

ГЕРБ се опитват да осъществяват атентат върху честността на вота с опита да удължат изборния ден на 48 часа и депутати да се разхождат като торбалани с чували, мъртви души да възкръснат от избирателните списъци и да гласуват, да се върнат хартиените бюлетини, така че машините наистина да не са необходими, каза Манолова.

Председателят на Гражданската платформа призова всички, които ще участват в следващите парламентарни избори категорично да заявят дали ще правят коалиция с Борисов и ГЕРБ, за да не се окаже, че гражданите отново са излъгани.

Ние от „Изправи се.БГ“ категорично няма да управляваме и да правим коалиция с Борисов, каза Манолова.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/991698064635405

Виж повече на Bultimes EU


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ