Манолова: Мерките на Борисов са подарък за рождения ден на Пеевски

в България

Манолова: Мерките на Борисов са подарък за рождения ден на ПеевскиБорисов е изключил от мерките редица браншове, с което ги настройва едни срещу други, каза Манолова

Апетитното парче от тортата на Борисов ще отиде за строителните фирми, близки до Пеевски и до приятелския кръг на Борисов, в това число и фирмата, която строи „стената“ на Алепу. До бизнеса няма да стигне нищо, освен подаръците за приятелския кръг на Борисов. Обявените от Борисов социално-икономически мерки са прах в очите на хората.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова относно обявените от премиера Бойко Борисов днес социално-икономически мерки.

Приближените до Борисов и Пеевски фирми ще вземат 355 млн. лв. за строителството на магистралите „Хемус“, „Струма“, „Европа“, за Южната дъга и за пътя Ботевград-Мездра. За голяма част от това строителство е имало европейски пари, а за пенсионерите ще има по 50 лв. допълнително, допълни Манолова.

Наесен ще има гладни бунтове, ако не бъдат предприети истински мерки. Към протестите за върховенство на правото, срещу корупцията и за справедливост, които подкрепяме и в които участваме сега, наесен ще има социален взрив, защото мерките са прах в очите на хората. Парите няма да стигнат до обикновените хора. Отново се хвърлят подаяния в опит да се намали силата на протестната вълна, категорична е тя.

Мерките са закъснели и не решават проблема на нито един български граждани. Те няма да изгасят пожара на протеста. Нямаме нужда от пожарникар. Борисов, както хората от протеста искат, е време да си подаде оставката заедно с главния прокурор, с генералния директор на БНТ, с ЦИК и с останалите институции, които паразитират на гърба на българския народ, заяви Манолова.

Еднократните добавки по 50 лв. на пенсионерите за три месеца са подаяние. Беше редно за 11 години управление пенсиите да са преизчислени, така че възрастните хора да имат достоен живот, а не да се чудят как да свържат двата края и сега да ги залъгват с по 50 лв., допълни тя.

Хората на първа линия заслужават да бъдат подкрепени, но този път парите да се раздадат справедливо, а не да се всява раздор между тях с начина, по който Борисов спестява тези 1000 лв., каза Манолова.

Борисов е лично отговорен за проваления туристически сезон. В средата на сезона той се сети, че браншът е не просто в криза, а че е пред фалит. Пълен провал е опитът за подкрепа в областта на туризма. Борисов остави фирмите и заетите в бранша да се оправят сами, а тези фирми дават около 15% от БВП, заяви тя.

Борисов е изключил от мерките редица браншове, с което ги настройва едни срещу други. Това е позорно поведение. Парламентът трябваше да реши как да се похарчат тези близо 2 млрд. лв. от българския държавен бюджет. Те трябва да се похарчат публично и прозрачно и народните представители да носят отговорност за това, допълни председателят на “Изправи се.БГ”.

Манолова подчерта, че под 2% от малките фирми са получили грантове между 3 и 10 хил. лв., около 6% от фирмите са се възползвали от мярката 60 / 40. Мярката за средните и големите фирми с грантовете между 30 и 150 хил. лв. е стартирала на 10 юли и още не са подадени документи, обясни тя.

Манолова припомни, че през месец май от „Изправи се.БГ“ обявиха и предложиха 19 мерки за 19 месеца за възстановяване на икономиката и връщане на хората на работа.

Предложихме мерки, с които да се подкрепи гръбнакът на българската икономика – малките и средните фирми чрез създаване на заетост.

Предложихме мерки за сезонните работници, за семейните стопанства, за пенсионерите, за децата, за образованието. Тези мерки бяха възможни в рамките на бюджета на държавата, подчерта председателят на Гражданската платформа.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/605578463698340


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ