Манолова: Имаме 33 антикризисни мерки за подкрепа на бизнеса и домакинствата за по-скъпия ток

в България

Манолова: Имаме 33 антикризисни мерки за подкрепа на бизнеса и домакинствата за по-скъпия ток
Манолова: Имаме 33 антикризисни мерки за подкрепа на бизнеса и домакинствата за по-скъпия ток

Ние сме гарант, че ГЕРБ и ДПС няма да се върнат във властта, категорична бе Манолова

Имаме план с 33 антикризисни мерки, които включват подкрепа за домакинствата за по-високите сметки за ток, вода, парно, природен газ и инфлацията. Още от сега трябва да е ясно, че държавата ще компенсира бизнеса и домакинствата за по-високите цени.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ днес.

Предлагаме отлагане плащането на сметките за ток за домакинствата с от 3 до 6 месец. Сред мерките е и до края на отоплителния сезон да не се прекъсва тока за неплатена сметка. Трябва да бъде ясно, че държавата ще подкрепи домакинствата при 80 % по-скъпо парно и 30 % по-скъпия ток. Цената на природния газ е с около четири пъти по-висока – от 24 лв. сега е 94 лв., заяви тя.

Държавата да компенсира бизнеса с разликата между прогнозната цена на КЕВР – 120 лв. на мегаватчас и реалната цена на тока на пазара, която през септември беше средно 240-250 лв. до края на отоплителния сезон. В момента цените на тока за фирмите в България са исторически най-високите. В Испания, Франция и Гърция повишаването на цената на тока е замразено, защото държавата поема увеличението, допълни Манолова и припомни, че от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ са поискали оставката на енергийния министър, защото липсват действия от негова страна.

Тя подчерта, че в споразумението с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще поемат социалната част и подкрепата за домакинствата във функцията на парламентарен омбудсман.

Нашето присъствие в следващия парламент ще бъде гаранция, че ГЕРБ и ДПС няма да се върнат във властта. Статуквото се готви за реванш. Готви се реставрация на старото, на мафията и на корупцията. Няма да го допуснем, категорична бе Манолова.

Регионалният министър да разговаря с фирмите, които са извършвали дейности, но не им е платено, за да има яснота за заплатите на работниците. Има фирми, които са получили милиони левове авансово, но не са платили на работниците си, заяви тя относно протестите на пътностроителни фирми.

efekt-2
Loading...

Подкрепяме Румен Радев за втори мандат. Това е институцията, която не преклони глава и се държа почтено. Той застана до нас на протестите през 2020 г., сега ние заставаме до него, заяви тя.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе