Манолова: „Изправи се! Мутри вън!“ остава в същия формат, подписахме споразумение

в България

 Манолова: „Изправи се! Мутри вън!“ остава в същия формат, подписахме споразумение
Манолова посочи, че в листите 70 % ще бъдат граждани, а 30 % – партийни активисти

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ остава в същия формат. Подписахме коалиционно и политическо споразумение за явяване на изборите на 11 юли. Това е печеливш отбор, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на гражданите.

Това заяви председателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова на брифинг днес относно подписаното споразумение за явяване на предстоящите парламентарни избори.

Коалицията включва Гражданска платформа „Изправи се.БГ“ на Манолова, Отровното трио и три партии мандатоносители – Движение 21, Движение България на гражданите и Единна народна партия. Утре коалицията ще внесе документите за регистрация в ЦИК.

Определихме и нашите приоритети – окончателно разграждане на мафиотския корупционен модел, възстановяване на демокрацията и върховенството на правото, повишаване на доходите на българските граждани, свободна конкуренция за бизнеса, преизчисляване на пенсиите, чиста и зелена България, допълни Манолова.

Тя подчерта, че съотношението в листите за народни представители ще бъде 70 % граждани и 30 % партийни кандидати. Не отстъпихме от нито едно от обещанията си пред избирателите. Бяхме активна парламентарна група, внесохме законопроектите, които обещахме. Направихме Комисия по ревизията и отворихме парламента за граждани. В следващия парламент ще имаме още по-голяма парламентарна група и ще продължим в същия активен дух, каза Манолова.

Участваме в коалицията и сме направили компромиси, които гарантират излъчване на здрава парламентарна група.

Определили сме ясни приоритети и разумно разпределение на позициите в листите, каза председателят на Движение 21 Татяна Дончева.

efekt-2

Арман Бабикян от Отровното трио заяви, че в основата на коалицията са две граждански сдружения и партии, които подкрепят този начин на политика. Това е здрава основа, защото гражданите са тези, които решават. Ако недоволството на гражданите от протеста не е в парламента, хората отново ще излязат на площада. Очакваме да подобрим резултата, каза той.

Председателят на Движение България на гражданите Димитър Делчев подчерта, че има още партии и неправителствени организации, които подкрепят коалицията. За нас е важно политическият дневен ред да е позитивен и ние да участваме заедно с гражданите в следващия парламент, допълни той.

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе